You are here
Home > Fudbal > Ronaldova traka oborila rekord | MozzartSport

Ronaldova traka oborila rekord | MozzartSport

Portal logo


Kapitenska traka Kristijana Ronalda koju je na humanitarnoj aukciji za lečenje malog Gavrila Đurđevića kupila kompanija Mozzart najskuplji je javno prodat predmet portugalskog asa.

Ponuda od 7.500.010 dinara na sajtu Limundo proglašena je za najbolju, a portal Nova navodi da je po podacima dostupnim na internetu to rekordan iznos za prodaju nekog Ronaldovog predmeta na aukcijama.

U prošlosti, Paninijeva kartica sa potpisom jednog od najboljih fudbalera svih vremena prodata je preko Ibeja za 5.640 dolara, dok na istom sajtu dres sa autogramom Portugalca trenutno košta 1.500 dolara, a njegove potpisane patike na sajtu Sportsmemorabilia u ovom trenutku dostigle su cenu 2.130 funti.

Svetski rekord, inače, drži dres čuvenog Brazilca Pelea koji je nosio na Svetskom prvenstvu 1970. godine, a koji je u martu 2002. prodat na aukciji u Londonu za 157.750 funti.

Ronaldova kapitenska traka iz beogradskog duela Srbije i Portugala u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo našla se na aukciji zahvaljujući humanom vatrogascu Đorđu Vukićeviću, koji ju je pokupio sa trave kada ju je Portugalac bacio nezadovoljan odlukom sudija da mu ne priznaju pogodak u poslednjim trenucima meča koji je završen remijem 2:2.

Source link

Slicni artikli

Top