You are here
Home > Košarka > SRPSKO-HRVATSKI SUKOB! Uprava Cibone reagovala nakon incidenta, legenda odmah morala da napusti zagrebački klub!

SRPSKO-HRVATSKI SUKOB! Uprava Cibone reagovala nakon incidenta, legenda odmah morala da napusti zagrebački klub!


Iskusni krilni centar Damir Markota više nije košarkaš Cibone, saopštio je klub iz Zagreba.

Ovakav razvoj događaja epilog je njegovog sukoba sa trenerom Vladimirom Jovanovićem, do kog je došlo tokom meča sa Goricom.

Zbog nesporazuma u prvoj četvrtini meča hrvatskog prvenstva, Jovanović je odlučio da Markotu, koji je bio starter, već posle nekoliko minuta igre izvede i ostavi na klupi do poluvremena. Svađa je zatim nastavljena u svlačionici, pa iskusni košarkaš nije bio ni na klupi u drugom poluvremenu.

Iskusnom košarkašu je odmah poručeno da ne mora da dolazi na treninge, a onda je stiglo saopštenje Cibone u kom se navodi da je sa Markotom postignut sporazumni raskid saradnje.

– Svima je poznata emocija s kojom je nastupao, a u prethodnom periodu zbog povrede Ahilove tetive bio je sprečen da pomogne saigračima onoliko koliko je hteo. Nesporazum između trenera Jovanovića i Markote, sa kojim je javnost upoznata, rešen je na miran i civilzovan način. Situacija je trebalo da ostane unutar svlačionice, piše u saopštenju Cibone.

Markota, koji se u oktobru peti put vratio u klub kada je potpisao ugovor do kraja sezone, zahvalio se Ciboni na ukazanoj prilici i svim lepim godinama koje je proveo u klubu

– Klubu želim da se zahvalim na pruženoj prilici i na svim lepim godinama koje sam proveo ovde i uspomenama koje ću pamtiti ceo život! Žao mi je što je došlo do ranijeg rastanka nego što je planirano. Nadam se da će nas poslužiti zdravlje do kraja pa će onda doći i rezultat. Moje zdravlje trenutno nije najbolje i ne mogu dati svoj maksimum. Ono što se dogodilo znamo mi koji smo bili tamo, rešili smo to između sebe i tako će i ostati, rekao je Markota.

Ovim je na neslavan način okončana peta Markotina epizoda u Ciboni, kluba u kom je ponikao i čiji je dres prvo nosio od 2001. do 2006. godine, kada je otišao u NBA ligu gde je nastupao za Milvoki Bakse. Zatim se u hrvatsku prestonicu vratio 2008. godine i potom u sezonama 2014/15 i 2018/19.

Video: Nikola Jokić posle mnogo vremena bez dabl-dabl ili tripl-dabl učinka

Source link

Slicni artikli

Top