You are here
Home > Fudbal > Mozzartov potez glavna vest u svetskim medijima: BBC, CNN, ESPN, Marka, As… izvestili o humanitarnoj aukciji i pomoći malom Gavrilu

Mozzartov potez glavna vest u svetskim medijima: BBC, CNN, ESPN, Marka, As… izvestili o humanitarnoj aukciji i pomoći malom Gavrilu

Portal logo


Svi najpoznatiji svetski mediji preneli su vest o velikom humanom gestu kompanije Mozzart, koja je na aukciji sajta Limundo otkupila traku Kristijana Ronalda. Na taj način, naša kompanija je obezbedila 7.500.010 dinara za lečenje malog Gavrila Đurđevića, koji boluje od spinilalne mišićna atrofije.

Podsetimo, salvni Portugalac je traku bacio na travu nezadovoljan nepriznatim golom, a uzeo ju je mladi vatrogasac Đorđe Vukićević, s humanom namerom da je iskoristi za pomoć malom Gavrilu. Aukciju je preko sajta Limundo sprovela organizacija „Zajedno za život“, a završena je jutros u 09.38, kada je Mozzartova ponuda proglašena za najbolju.

„Svakom uplaćenom licitacijom i porukom smo bliže cilju, a to je da naš sin primi što pre najskuplji lek na svetu! Posle ove humanitarne aukcije mislim da smo dopreli do skoro svakog čoveka u Srbiji, što nam značajno olakšava put. Zahvaljujemo se svima koji su sa nama u ovoj mukotrpnoj i neizvesnoj borbi, jer nam upravo oni daju snagu da idemo napred i verujemo u zajednički uspeh“, sa uzbuđenjem je nakon završene licitacije pričala Gavrilova majka Nevena Đurđević.

Humani gest kompanije Mozzart izazvao je pozitivnu reakciju kompletne svetske javnosti, pa je vest osvanula na BBC-ju, CNN-u, ESPN-u, Rojtersu, Marki, Asu, Jurosportu…

Kapitensku traku koju je Kristijano Ronaldo bacio na travu tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo kupila je srpska kladionica Mozzart na dobrotvornoj aukciji, a sve u cilju kako bi se podigla svest o tome kako se mora biti jedinstven u preuzimanju ovakvih vrsta akcija„, piše Jurosport, pozivajući se na vest koju je objavila agencija Rojters.

Ugledni madridski sportski listovi Marka i AS prenose reči oduševljenja osnivača humanitarne organizacije „Zajedno za život“ Jovana Simića i napominje da su kompletnu organizaciju aukcije umalo pokvarile lažne ponude, ali je na kraju reagovala kompanija Mozzart i dala svoju pobedničku ponudu.

Veliku pažnju humanom Mozzartovom potezu dali su i regionalni mediji, pa su vest preneli brojni portali u Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji. Večernji list u naslovnom bloku pod vinjetom „neverovatno“ piše o tome kako je Ronaldo traku bacio na travu kao potpuno nepotrebnu stvar, a da je ona potom stavljena na dobrotvornu aukciju za lečenje Gavrila Đurđevića, koju je otkupila kladionica Mozzart za više od pola miliona kuna.

Podsećamo da Gavrilova borba još traje. Rođen je 7. septembra 2020. godine, a tri meseca posle rođenja konstatovano je da ima retku neuromišićnu bolest SMA 1 (spinilalna mišićna atrofija tip 1). OVDE možete pročitati na koje načine možete da pomognete Gavrilu u teškoj borbi.

BBC:

ROJTERS:

ESPN:

MARKA:

JUROSPORT:

AS:

Source link

Slicni artikli

Top