You are here
Home > Košarka > Menjamo igrače, ali i sami sebe

Menjamo igrače, ali i sami sebe


Svoje prve sportske korake Svetislav Pešić je načinio na Omladinskom stadionu u Pirotu sredinom šezdesetih godina, a protom je i dao svoj lični doprinos razvoju ovog centre odakle su mnogi mladi sportisti pošli put sveta, pa je zato to mesto i izabrano za njegovo uključenje u program povodom prestižne nagrade koju je dobio.

„Sretan sam i ponosan da sam dobio jedno takvo priznanje. Eto došao sam i ja na red da se pridružim svim ljudima koji su puno doprinosili i još doprinose razvoju našeg sporta. Ja sam se uvek trudio kroz celu svoju karijeru, od Pirota pa sve nadalje, da sve ono što znam a i svoje iskustvo i ono što sam godinama naučio da to prenosim dalje i to je sada moja sledeće misija. Od momenta kada sam ubacio prvi koš, pa evo sve do danas, ta ljubav i ta dodatna posvećenost me na neki način tera napred. To je, verovatno, nešto što moraš da imaš i u košarci i u svakom poslu alo želite nekoga da napravite boljim. Za trenere je važno znati da mi menjamo ljude, njihove navike, učimo ih, ali i mi moramo da se menjamo. Jer moramo da se prilagođavamo novim uslovima a na kraju znanje je najvažnije.“

Svetislav Kari Pešić voli Piroćance ali i oni vole njega, jako su ponosni na sve što je ostvario u karijeri i na ovu nagradu a o tome svedoči i Boban Mitić novinar knjige koju piše Svetislav Pešić.

„Piroćanci se po ko zna koji put raduju uspehu Svetislava Pešića najviše zbog toga što je znao pravim stvarima da ih obraduje, pa je zato prvo proglašen za ambasadora i promotera Pirota, pa je potom postao i počasni građanin Pirota kao što je nekoliko godina kasnije postao i počasni građanin Berlina. Da objavim i jednu ekskluzivu za gledaoce RTS-a, uskoro će u okviru ovog sportskog centra biti izgrađen i muzej sporta u kome će sigurno najznačajnije mesto zauzeti i svetislav Pešić. A verovatno će ubrzo i ceo ovaj kompleks poneti njegovo ime.“, rekao je Mitić.

Svetislav Pešić je pre nekoliko godina počeo da pise i knjigu o svojoj igračkoj i trenerskoj karijeri pa je Boban Mitić, koji radi na njenom uređivanju, govorio o njenom sadržaju i pripremi za objavljivanje.Source link