You are here
Home > Košarka > Džordan Lojd odbio 650.000 dolara od Makabija

Džordan Lojd odbio 650.000 dolara od Makabija

Portal logo


Džordan Lojd odbio je ponudu tešku 650.000 dolara da naredne sezone zaduži opremu Makabija iz Tel Aviva!

Prema informacijama dobro obaveštene izraelske televizije Sport 5, gigant iz Tel Aviva pokušao je da zatvori posao sa najboljim igračem Crvene zvezde, ali on je taj poziv (zasad) odbio. Razlog je od ranije poznat – Džordan Lojd posle ove sezone želi da se vrati u NBA ligu i zbog toga će prvo razmotriti opcije iz domovine, pre nego što se eventualno opet bude odlučio za neki evropski klub.

03.00: (1,30) Denver (15,0) Detroit (4,00)

I pored negativnog odgovora, Makabi neće odustati tako lako i navodi se da će Lojd ostati prva meta kluba i tokom leta, a nova ponuda mogla bi da bude uvećana čak i značajno, zavisno od toga koliki budžet bude određen za takmičarsku 2021/22. Šampion NBA lige sa Torontom je negativan odgovor dao nedavno i nije se dogodio tokom jučerašnjeg gostovanja Makabija Beogradu, gde je Crvena zvezda odnela pobedu sa 76:64.

Lojd je poslednjih meseci među traženijim igračima na evropskom kontinentu, pošto se u jednom trenutku našao na radaru madridskog Reala, moskovskog CSKA i Makabija. Ipak, najveća konkurencija Ponosu Izraela za potpis Lojda u slučaju da na kraju ipak odabere ostanak u Evropi je – Olimpijakos.

Grčki medji su prošlog meseca naveliko pisali o želji Jorgosa Barcokasa i vodećih ljudi pirejskog giganta da sledeći projekat grade oko Džordana Lojda, mada je i tada glavna stavka bila da je jedan od najboljih strelaca Evrolige zainteresovan prvenstveno za povratak u NBA ligu.

Lojd u ovoj sezoni Evrolige ima prosek od 17,6 poena na 30,6 odsto za tri poena, plus 3,6 skokova, 3,3 asistencije i 1,2 ukradene lopte, za indeks korisnosti 16,89. Treći je strelac elitnog takmičenja i ispred njega su samo Majk Džejms iz CSKA sa 19,3 i Aleksej Šved iz Himkija sa 19,8 poena.

Source link

Slicni artikli

Top