You are here
Home > Fudbal > Pavkov se nije prodao, a videćete gde će Oršić!

Pavkov se nije prodao, a videćete gde će Oršić!


Bivši reprezentativac Srbije i Crne Gore Dušan Petković nije mogao, a da ne prokomentariše stanje fudbala u regionu, tačnije razliku između hrvatskog šampiona i večitih rivala.

On je ocenio da je Dinamo Zagreb daleko ispred najvećih srpskih klubova, Crvene zvezde i Partizana, a kao ilustrativan primer naveo je neuspelu prodaju Milana Pavkova od strane aktuelnog prvaka Srbije.

Takođe, Petković je otkrio i da mu je Zdravko Mamić objasnio kako funkcionišu transferi i koliko puta treba odbiti ponude.

Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija

Dušan Petković

– Uz dužno poštovanje Zvezdi i Partizanu, Dinamo je daleko ispred njih. Ne samo zbog igračkog kadra nego i drugih stvari. Zdravko Mamić i ja smo prijatelji. Kad god sam dolazio kod njega, objasnio mi je da prva dva ili tri puta moraš odbiti ponudu i to tako da onaj koji želi dovesti igrače to tako shvati – počeo je Petković, pa pojasnio:

– Uzmite u obzir prodaju Danija Olma, koji je iz naše agencije. On je prodat za 39 miliona evra u RB Lajpcig. S obzirom na to kako se snašao i kako igra i odakle je došao, usledila je i prodaja Gvardiola za 16 miliona evra. Činjenica da je Dinamo za dva igrača dobio 55 milijuna evra je pokazatelj svima s prostora bivše države kako treba raditi.

Petković je istakao da je Mamić „broj 1“ na ovim prostorima, kao i da Milan Pavkov, centarfor Crvene zvezde, nije ostvario transfer kao što se predviđa Oršiću, iako je nokautirao Liverpul u Ligi šampiona.

– Pavkov iz Zvezde je dao dva gola Liverpulu. Nije se nigde prodao, a videćete gde će otići Oršić i za koju lovu. To je nešto u čemu je Mamić broj 1 na ovim prostorima – dodao je bivši član selekcije SCG, a prenela je „Republika“.

VIDEO: Mitrović: Ključ je atmosfera, stvorili smo nešto posebno

Source link

Slicni artikli

Top