You are here
Home > Fudbal > FSS OZVANIČIO! Slaviša Kokeza više nije predsednik Fudbalskog saveza Srbije, potvrđeno i ko ga menja od danas

FSS OZVANIČIO! Slaviša Kokeza više nije predsednik Fudbalskog saveza Srbije, potvrđeno i ko ga menja od danas


Fudbalski savez Srbije danas je ozvaničio da Slaviša Kokeza više nije njegov predsednik.

U Sportskom centru FSS održana je sednica Izvršnog odbora naše kuće fudbala kojom je predsedavao zamenik predsednika Saveza, Marko Pantelić.

Tom prilikom je Izvršni odbor Fudbalskog saveza konstatovao je da je „danom podnošenja ostavke, Slaviša Kokeza prestao da obavlja funkciju predsednika FSS“.

Foto: M. Metlaš / RAS Srbija

Slaviša Kokeza

Podsetimo, Kokeza je na funkciji predsednika Fudbalskog saveza Srbije proveo skoro pet godina, odnosno od maja 2016. godine.

Na sednici je konstatovano da će Marko Pantelić, zamenik predsednika FSS, u skladu sa pravilima propisanim čl.49 i 50. Statuta FSS, do izbora novog predsednika Saveza, obavljati sve poslove iz nadležnosti predsednika naše kuće fudbala, odnosno njenog zastupnika, pošto je u skladu sa odredbama Statuta FSS već upisan kao zastupnik Saveza u odgovarajući registar koji vodi Agencija za privredne registre.

Ostale odluke: Čestitke Piksiju i „orlovima“, snimanje mlađih liga, deca sa Kosmeta…

Izvršni odbor FSS je izrazio zadovoljstvo zbog odličnog starta „A“ reprezentacije u kvalifikacijama za SP 2022. i čestitao selektoru Draganu Stojkoviću, stručnom štabu i igračima na ostvarenim rezultatima.

Ovaj organ Saveza usvojio je na sednici i finansijski plan za 2021. godinu.

Izvršni odbor FSS doneo je potomi odluku o snimanju svih utakmica Omladinske i Kadetske lige Srbije, „sve u cilju regularnosti i afirmacije fudbala u mlađim kategorijama“.

Izvršni odbor je odlučio da 30 dece sa Kosova i Metohije budu gosti u kampovima FSS u narednom periodu.

Video: Fudbalska reprezentacija Srbije: Dve decenije bez EP

Source link

Slicni artikli

Top