You are here
Home > Fudbal > TAKO SE POSTAJE LEGENDA! Ono što je Aleksandar Mitrović uradio posle silnih golova za Srbiju je još važnije!

TAKO SE POSTAJE LEGENDA! Ono što je Aleksandar Mitrović uradio posle silnih golova za Srbiju je još važnije!


Kada neko zadivi celu državu, onda zasluži posebnu pažnju. Aleksandar Mitrović je to i zaslužio u prethodnih šest dana.

Najpre dva gola Ircima, za pobedu na startu mundijalskih kvalifikacija, a onda obaranje rekorda Stjepana Bobeka i to golom protiv prvaka Evrope, Portugala, pa još dva pogotka za trijumf u Azerbejdžanu.

I, kada ga pitate kako to, a pitate čoveka čija je mladost, po sopstvenom priznanju, bila neukrotiva i prilično burna, on (tek) onda zadivi naciju.

Kaže da je osoba koja teško odustaje. Koja veruje u svoj kvalitet, ali i u napordan rad. „Nisam imao kvalitetnu sezonu, ali sam znao da će se rad i napor isplatiti“.

Već to je dovoljno za „skidanje kape“ jer je takvo ponašanje manir istinskih šampiona, recept koji je primenjivao i Novak Đoković onda kada mu, sada već davno, nije išlo zbog nekih zdravstvenih tegoba.

Ali, Aleksandar Mitrović je otišao i korak dalje.

„Sada sam iskočio ja, ali ne treba zanemariti celu ekipu. Ne samo one na terenu, već i na klupi. Svi momci su stvorili nešto posebno“.

I, upravo tu, u priči o zajedničkom jurišu ka cilju i leži njegova (životna) lekcija. Da, „Mitar“ jeste poseban, sa pravom je i postao novi državni rekorder po broju golova za reprezentaciju, ali je pre svega stasao. Od „zanimljivog lika“ postao je ličnost. A u vremenima kada je likova sve više, a ličnosti sve manje, njegovo ponašanje i njegovi stavovi – istakli su ga u prvi plan. Sasvim zasluženo.

I, ako ga mladi ubuduće ne budu posmatrali samo kao gol-mašinu, iako to u dresu Srbije jeste, već kao nekog ko ličnim primerom, po trudu i stavovima postaje obrazac ponašanja, onda će zaostavština njega i ostatka „orlova“ s kojima zajedno „leti“ – biti još veća i još lepša od samostalnog stajanja na vrhu jedne značajne statističke „večne liste“.

Video: Azerbejdžan – Srbija: Radovanje igrača Srbije u krugu

Source link

Slicni artikli

Top