You are here
Home > Fudbal > Humanitarni tiket u podne: Sandra Milošević tipuje za Udruženje za buloznu epidermolizu – DEBRA

Humanitarni tiket u podne: Sandra Milošević tipuje za Udruženje za buloznu epidermolizu – DEBRA

Portal logo

Još u najranijem detinjstvu pokazivala je interesovanje i talenat za muziku. Dobivši na poklon malu harmoniku ne prestaje da se odvaja od nje i od tada harmonika postaje sastavni deo njene ličnosti. Međutim, s obzirom da je bila žensko dete niko nije ozbiljno shvatao njenu ljubav prema jednom “muškom” instrumentu kao što je harmonika. Ta ljubav je kroz njeno detinjstvo postajala sve veća, da bi u četrnaestoj godini prevagnula i naterala je na ozbiljno savladavanje harmonike. Tokom višegodišnjeg izučavanja ovog instrumenta, zavolela je folklornu muziku kako Balkana, tako i drugih zemalja širom sveta, ali se ipak opredelila da neguje muzičku tradiciju svoje zemlje. Svirajući u folklornim ansamblima, sa svojim kolegama pronosila je slavu naše muzičke tradicije na skoro svim kontinentima.

Danas je Sandra Milošević gošća u MOZZARTOVOM „Humanitarnom tiketu u podne“, a tipuje za decu leptire.

Krećemo iz Kneževine gde u 18:00 sati igraju MONAKO –BUDUCNOST. Utakmica koja rešava jednog polufinalistu Evrokupa. Prvu utakmicu dobili su izabranici Dejana Milojevića, ali su u Morači izgubili. Odložen je crnogorski derbi Mornar – Budućnost, možda da bi Podgoričani imali dan, dva više za odmor. I Monako je olako ušao u poslednji meč pa je poražen.

“Budućnost dobija uz hendikep, H2 (-7.5)”.

Za svoj dosadašnji rad Sandra Milošević dobila je i pohvale i priznanja. Godine 2003. na „Festivalu folklornih ansambala“ osvaja i mesto kao solista na harmonici. Na Internacionalnom festivalu muzike u Beču, 2005. godine osvaja “Zlatnu krunu” za najbolje instrumentalno izvođenje, 2008. godine je proglašena za najboljeg mladog instrumentalistu na „Internacionalnom Etno Festivalu“ održanog u Novom Sadu, a 2009. dobila je specijalno priznanje „Kulturni biser Srbije“ za negovanje i očuvanje izvorne narodne muzike. Ostajemo na košarkaškim parketima, HIMKI – ASVEL LION. Međusobni odnos je 3:2, uz napomenu da su gosti dobili poslednji okršaj. Himki je feneraš Evrolige sa samo tri trijumfa. Asvel ima devet pobeda više. Rivali su slavili u poslednjim kolima VTB odnosno francuske lige. Himki oslabljen ulazi u meč.

“Na meču će pasti više od 168.5 poena”.

Sandrina iskrena ljubav prema muzici, kao i turneje na kojima prezentuje srpsku muziku, a ujedno upoznaje tradiciju i kulturu celog sveta, zasigurno su najveća nagrada za našu plemenitu gošću koja nas vodi na duel LITVANIJA – ITALIJA. Gosti imaju dve pobede bez primljenog gola, 4:0. Litvanija ima jedan minimalan poraz u grupi “C”. Na preko 20 poslednjih duela Italija nije poražena. Litvanija je sa 4:0 poražena od naše južne pokrajine. Istorija je na strani Italijana 4:2:0.

“Kombinacija dvojka i dva plus, 2&2+”.

Sviranje harmonike je uvek doživljavala kao hobi. Završila je Fakultet za kulturu i medije i svoju karijeru usmerila na televizijski rad ne odstupajući od namere da na svaki način sačuva i promoviše muzičku baštinu. Od 2008. godine radi u RTS – u. Urednik je kanala narodne muzike ”RTS Kolo”, kao i autor serijala “Dok je sveta i veka” posvećen legendama narodne muzike. U 20:45  startuje duel BIH – FRANCUSKA. Međusobni odnos je 0:2:2. Poslednji okršaj okončan je remijem, 1:1. BiH ima bod, Francuska pobedu i remi, dakle četiri poena u grupi ”D”. U poslednjim mečevima Francuska je slavila nad Kazahstanom ok je Bosna odigrala nerešeno sa Kostarikom.

“Dvojka”.

 Idemo do Ostrvagde igraju  ENGLESKA i POLJSKA. Englezi imaju maksimalan učinak u grupi, bez primljenog gola. Poljaci imaju dva boda manje. Domaći su slavili nad Albanijom dok su gosti sa 3:0 dobili Andoru. Statistika je na strani Gordog Albiona 6:3:0.

“Tri i više golova”.

Našu gošću upoznali smo sa društveno odgovornim poslovanjem MOZZARTA.

Napomenimo da je kompanija, samo kroz Humanitarni tiket u podne, donirala tačno 19.091.537 dinara.

MOZZART je u akciji “Sto terena za jednu igru” obnovio i svečano otvorio tačno 85. košarkaških terena. U naselju “Stepa Stepanović” otvoren je renovirani teren “Željko Rebrača”. U Zemunu “Novica Veličković”. Na otvaranju čačanskog Želovog terena svečanost su uveličali Duda Ivković, Dragan Kićanović, Željko Obradović…

Bili smo i generalni sponzori studentskog sporta na Beogradskom univerzitetu, a sada smo zlatni sponzori Univerzijade, tačnije BU, koja se tokom jula održava u Beogradu. Takođe, bili smo generalni sponzori KK Borac. Mozzart je bio naslovni sponzor KLS – a, sponzor ABA lige. Beting partneri smo KSS – a , FSS – a , FK Crvena zvezda, KK Partizan… Svojevremeno smo donirali inkubatore našim porodilištima. U akciji “Novi dresovi za nove šampione” doniramo sportsku opremu, Podsetimo, regionalni lider u priređivanju igara na sreću pokrenuo je akciju kako bi podržao i manje, lokalne klubove. Tokom nekoliko prethodnih godina, opremu je dobilo oko 5.500 sportista iz više od 140 klubova.

Za UDUS, uz pomoć naših poznatih glumaca i predstave “Balkanski špijun”, Mozzart je obezbedio tri i po miliona dinara.

Podsećamo na MOZZART – ove plemenite kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima od preko 100.000 dinara.To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić, Milena Pavlović Čučilović,Antun Novaković, Pero Antić, Ivan Ivković, Brajs Džouns, Nebojša Vučićević, Darko Tešović, Aleksandar Simetrija Đorđević, Zoran Njeguš, Milan Zelen, Predrag Jeremić, Igor Gluščević, Slavoljub Krnjinac, Mirko Milikić, Mladen Krstajić, Vanja Savić, Vladimir Lučić, Danilo Nikolić Danilo Nikolić, Olja Lević, Milovan Ćirković, Danilo Anđušić, Zoran Moka Slavnić, Marko Baćović, Radivoje Lale Bojičić, Vladimir Jocović i Goran Bjelogrlić.

MOZZART – ov 843. učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

Ne smemo zaboraviti ni na kompanijske donacije koje odlaze u RS.    

Ukoliko “prođe” humanitarni tiket našeg gostadobitak će biti doniran za Udruženje roditelja sa četvoro i više dece Radost MG, Mrkonjić Grad. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Kvote su bile aktuelne u momentu sastavljanja Humanitarnog tiketa u podne!

PIŠU: Đurđe MEČANIN i Miloš MILIĆ

[email protected]

Source link

Slicni artikli