You are here
Home > Košarka > NAJVEĆE PRIZNANJE ZA KARIJA Svetislav Pešić je srušio drim-tim, a sada je izabran za člana Kuće slavnih

NAJVEĆE PRIZNANJE ZA KARIJA Svetislav Pešić je srušio drim-tim, a sada je izabran za člana Kuće slavnih


On je izabran u FIBA Kuću slavnih kao član „klase 2020“, preneo je nezvanično „Mozzartsport“.

Kao igrač, Pešić je bio član Pirota, Partizana i sarajevske Bosne, a samo tri godine nakon igračke započinje uspešnu trenersku karijeru.

Foto: Zoran Ilić / RAS Srbija

Svetislav Pešić

Možda i najveći uspeh mu je osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002. godine, kada je selekcija Jugoslavije do titule došla eliminisavši favorita i domaćina Sjedinjene Američke Države. Pešić je 2003. godine sa Barselonom osvojio Evroligu, a 2007. godine sa Đinorom bio osvajač Evrokupa, dok je 1995. sa Albom osvojio Kup Koraća.

Na leto 2008. godine vratio se u srpsku košarku, ovog puta klupsku, kao trener Crvene zvezde u kojoj je afirmisao Nemanju Bjelicu, Marka Kešelja, Vladimira Štimca…

Valensija ga je 2010. pozvala da gasi požar. Ne samo da ga je ugasio, već je tim sa dna tabele doveo do plej-ofa i ACB lige i Evrolige. U Zvezdu se vratio 2011. godine, a godinu dana kasnije u Nemačku, kao trener Bajerna koji je 2014. godine popeo na nacionalni tron posle bezmalo šest decenija suše.

U leto 2018. prihvatio se poziv Barselone s kojim je 2019. osvojio Kup kralja.

Ulazak u FIBA Kuću slavnih, bio bi šlag na torti izuzetne karijere Svetislava Karija Pešića.

VIDEO: Doček za Svetislava Pešića u Pioniru

Source link

Slicni artikli

Top