You are here
Home > Fudbal > Mitrović: Tri boda kao kuća! Ovakva atmosfera nije bila dugo u reprezentaciji

Mitrović: Tri boda kao kuća! Ovakva atmosfera nije bila dugo u reprezentaciji

Portal logo


„Svi smo stvorili nešto posebno. Sreću treba zaslužiti, a mi smo je zaslužili napornim radom i atmosferom u svlačionici“, poručio je odlični golgeter

Najbolji stelac u istoriji srpskog reprezentativnog fudbala Aleksandar Mitrović bio je igrač odluke i u utakmici sa Azerbejdžanom. Fantastični golgeter je bio dvostruki strelac, postigao je pet golova na tri meča i jedan je od najzaslužnijih što Orlovi ovaj cikljus završavaju sa sedam osvojenih bodova.

Napadač Fulama kaže da su ovi bodovi plod zasluge za sjajnu atmosferu koja vlada u svlačionici.

Znate kako, ja sam neko ko teško odustaje. Uporan sam i verujem u svoje sposobnosti, kvalitet, naporan rad. Iako nisam imao jako kvalitetnu sezonu, znao sam da će kad-tad sav napor na treninzima i posle njih, da mi se vrati. Vratilo se na najbolji način, postigao sam pet golova na tri utakmice, oborio taj rekord. Ja sam bio taj koji je iskočio ovog puta, ali ne treba zanemariti celu ekipu, ni one koji su bili na tribinama. Ovako dobra atmosfera nije bila dugo u reprezentaciji, između stručnog štaba i svih igrača. Najteže je držati srećne igrače koji su na tribinama. Svi smo stvorili nešto posebno. Sreću treba zaslužiti, a mi smo je zaslužili napornim radom i atmosferom u svlačionici„, poručio je Aleksandar Mitrović.

Orlovi su posle svega čvrsto na zemlji, ali svesni da su gotovo na idealnom putu kada je u pitanju plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.

„Idemo utakmicu po utakmicu, najbitnije je da smo uzeli tri boda. Teška utakmica na psihološkom planu, više nego na fizičkom. Ova tri boda su kao kuća što se nas tiče. Nećemo sa ovim da se zadovoljavamo. Imamo malo veću pauzu, ali sa pozitivnom atmosferom završavamo ovaj ciklus“.

Stojković: Niko ne može da nam oduzme veru da ćemo biti prvi

Bilo je teško održati ritam posle napornih okršaja sa Irskom i Portugalijom.

„Jeste, imali smo dve iscrpljujuće utakmice. Iako imamo veliku rotaciju, nije lako izneti tri meča u tako kratkom periodu, psihički je jako teško. Posle dve dobre partije i reprezentacija koje su kvalitetom jače nego Azerbejdžan dođete u situaciju da možda uđete nešto opuštenije u utakmicu. Dali smo rano gol, možda bi bilo lakše da smo drugi dali ranije, ali najvažnije je da smo stigli do tri boda. Bilo je teško da ih probijemo, ali je najvažnije da se sa sedam bodova vraćamo kući“, poručio je Mitrović.

Source link

Slicni artikli

Top