You are here
Home > Tenis > Još JEDAN TURNIR KOD NOVAKA Za dve nedelje novo takmičenje na Dorćolu

Još JEDAN TURNIR KOD NOVAKA Za dve nedelje novo takmičenje na Dorćolu


Srpski teniseri će ovog proleća dobiti veoma kvalitetnu podršku na putu ka svetskom vrhu – gotovo da nema nedelje da Novak Đoković ne doda još jedan turnir u svom klubu.

Prvo je obelodanjeno da će se na Dorćolu igrati serija 250 na ATP turu sa nagradnim fondom 711.800 evra, od 19. do 25. aprila, pa je prošle sedmice objavljeno da će se održati VTA turnir (nagradni fond 235.238 dolara), od 17. do 23. maja, a sada se zna da će biti bar još jedno takmičenje, a možda i dva.

Detalj sa finala Adria tour turnira u Beogradu između Filipa Krajinovića i Dominika Tima

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Detalj sa finala Adria tour turnira u Beogradu između Filipa Krajinovića i Dominika Tima

Već za dve nedelje, od 12. aprila, igraće se čelindžer sa nagradnim fondom od 125.000 evra što je maksimum. Biće to prvi turnir ovakve vrste u našoj zemlji još od Gemaksa u prošloj deceniji. Da podsetimo, to je nivo ispod ATP tura, na kome najčešće igraju teniseri iza stotog mesta.

Kako će se beogradski čelindžer igrati u nedelji u kojoj je masters 1.000 u Monte Karlu, jasno je da će svi naši koji ne budu našli mesta na Mediteranu, pohitati na Dunav. Dakle, postoji šansa da igraju teniseri iz prvih 50 ili 60, a za naše asove koji ne budu igrali u Monte Karlu – to će biti sjajna prilika.

S obzirom da ovaj čelindžer prethodi Srbija openu, biće to dve sedmice odličnog tenisa u Beogradu.

Četvrti turniri bi mogao da bude krajem jula, za teniserke sa zagradnim fondom 125.000 dolara.

VIDEO: Neobično zagrevanje Novaka Đokovića

Source link

Slicni artikli

Top