You are here
Home > Košarka > Itudis potvrdio, Majk Džejms završio sa CSKA

Itudis potvrdio, Majk Džejms završio sa CSKA

Portal logo


Presuda je pala, Dimitris Itudis više ne računa na Majka Džejmsa. Amerikanac je zaradio novu suspenziju posle „nesuglasica“ sa grčkim trenerom tokom utakmice sa Uniksom u okviru VTB lige. Poslat je u svlačionicu zbog navodnih „stomačnih problema“, nije se vraćao u igru u drugom poluvremenu, a suspenzija je potvrdila da su stomačne tegobe bile samo izgovor. Šef struke Armejaca je posle pobede nad Zenitom potvrdio da bivši igrač Olimpije Milano nije u njegovim planovima za završnicu sezone. Jasno, ni posle toga.

Džejms je ugovorom vezan za Moskovljane do leta 2023. godine, ali posle niza disciplinskih prekršaja i problema koje je pravio u tekućoj takmičarskoj godini, izgleda da je već završio sa ruskim velikanom.

Itudis na konferenciji za medije posle pobede nad Zenitom, kojom je overeno i mesto u doigravanju Evrolige, nije pominjao njegovo ime, ali je bio više nego jasan.

Igrači koje ste videli na terenu i povređeni koji su ostali u Moskvi, kao što su Džoel Bolomboj i Nikola Milutinov, činiće tim sa kojim ćemo igrati do kraja sezone, makar dok sam ja tu i zajedno sa svojim saradnicima predvodim ovaj veliki tim„.

Nastavio je čitajući napisano saopštenje.

Ovo je lična odluka, jer sam odlučio da idem u rat sa igračima, osobljem i svima drugima koji su spremni da idu do kraja za ovaj tim. Igračima koji su spremni da poštuju saigrače pre svega, igračima koji tim stavljaju ispred sebe i onima koji na pravi način predstavljaju vrednosti kluba koji treniram. Ako želimo da budemo šampioni, moramo biti šampioni u svemu. Ukoliko želimo da osvajamo titule u Evroligi, budemo na vrhu i predstavljamo pravi primer našim navijačima i našoj deci, moramo da imamo grupu igrača koja se uzajamno poštuje, koja je spremna da poštuje i ovu igru. Da ne brinu samo o sebi, već o svima. Tako se osvajaju trofeji„.

21.00: (1,25) Valensija (17,0) Olimpijakos (4,40)

Odluka o suspendovanju, a očigledno i trajnom odstranjivanju Džejmsa iz ekipe, morala je da bude donešena, tvrdi Itudis.

Da sam uradio nešto drugo, ne bih mogao da izađem pred svoje igrače i kažem im nešto što se ne dešava. Moram da budem u poziciji da mogu da ih pogledam u oči i kažem im istinu, jer oni savršeno razumeju koja je naša svrha„.

CSKA iz Moskve je tako rešio da se pred samu završnicu sezone rastane sa najboljim strelcem Evrolige, koji je u tekućoj sezoni u proseku beležio 19,3 poena po meču, kao i drugim najkorisnijim igračem elitnog takmičenja (indeks 19,7).

Source link

Slicni artikli

Top