You are here
Home > Borilački > ŽESTOKA UVERTIRA ZA REGIONALNI SPEKTAKL Sudar crno-belih i „krstaša“ prikazao domaći boks u punom sjaju

ŽESTOKA UVERTIRA ZA REGIONALNI SPEKTAKL Sudar crno-belih i „krstaša“ prikazao domaći boks u punom sjaju


U nedelju smo u maloj hali stadiona Partizana gledali sudar crno-belih i Krstaša. Hala u Humskoj prštala je od udaraca glavnih aktera oba tima i sjajnih borbi u kome je za branilac titule Radnički Beograd stigao do pobede nad domaćinom BK Partizan rezultatom 14:8.

Nijanse su odlučivale pobednika ovog susreta u kome se borci niti jednog trenutka nisu štedeli za trijumf svoje ekipe, sa jedne strane predvođeni našim bivšim šampionom u profi vodama u superteškoj kategoriji i reprezentativcom Srbije Manetom Marčetom, sa druge živom legendom Krstaša Milivojem Bašićem.

Meč u Humskoj pratila su i dva kubanska trenera koji su prošle nedelje stigli u Srbiju gde će ove godine raditi sa našim klubovima i držati trenerske seminare.

Foto: BSS / Ustupljene fotografije

Bokserska Superliga

Partizan je poveo pobedom mladog Vladimira Beriše, koji je u nekim trenucima podsećao na legendarnog Princa Nasima Hameda. Za Radnički sjajni su bili omladinski reprezentativci Memić i Camović, dok je super teškaš Miloš Veletić u par momenata podsetio na Majka Tajsona iz mlađih dana.

TV Arena Fight prenosila je duele sa četiri kamere i ljubitelji boksa u celom regionu zaista su uživali u plemenitoj veštini. Sa TV Arene najavljuju i spektakularne prenose Regionalne lige u boksu koja uskoro treba da doživi premijeru. Mečevi su održani uz poštovanje svih epidemioloških mera koje propisuje Vlada Republike Srbije.

Superliga koja se organizuje uz pomoć kompanije MTS i države Srbije tako nastavlja svoj put. Predstoji zanimljivo proleće i leto, a uz Superligu uskoro startuje i klupska Regionalna liga. Predsednik BSS Nenad Borovčanin za 9. april u Sarajevu najavio je spektakularni žreb nove lige, koja već pobuđuje veliko interesovanje javnosti na Balkanu.

Bokserska Superliga

Foto: BSS / Ustupljene fotografije

Bokserska Superliga

Inače dekleracija o osnivanju regionalne Lige potpisana je 19. marta u Beogradu, u prisustvu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića. Pre toga je na Andrićevom vencu predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio Umara Kremljeva, prvog čoveka AIBE i predstavnike boksa zemalja bivše Jugoslavije. Vučić je u obraćanju najavio da će maksimalno podržati ovu ligu i da očekuje nove bokserkse spektakle.

BK Partizan – BK Radnički Beograd 8:14 ( juniori: do 54 kg Vladimir Beriša – Đorđe Mijatov 2:0, do 70 kg Vukašin Marković – Marko Pižurica 0:2, seniori: do 54 kg Milivoj Čurović (Radnički BG) bez rivala i borbe 0:2, do 57 kg Miroslav Ivanović – Dušan Janjić 0:2, do 60 kg Ilija Čolić – Veljko Gligorić 0:2, do 64 kg Sava Mitić – Stefan Camović 0:2, do 69 kg Aleksandar Rajičić – Matija Tijanić 0:2, do 75 kg Dušan Radović – Almir Memić 0:2, do 81 kg Aleksa Marković – Nikola Jovanović bez borbe 2:0, do 91 kg Milosav Savić – Dušan Klincov bez borbe 2:0, +91 kg Miloš Veletić – Alen Mašović 2:0).

Video: Regionalna boks liga Srbije

Source link

Slicni artikli

Top