You are here
Home > Fudbal > U Bajernu strepnja i trka s vremenom – šta je s Levandovskim?

U Bajernu strepnja i trka s vremenom – šta je s Levandovskim?

Portal logo

Mogao bi da Poljak da propusti dve veoma važne utakmice, možda i ključne ove sezone…

Proklinjaće ovu reprezentativnu pauzu u minhenskom Bajernu. Proklinjaće i neće je dugo preboleti ukoliko se ispostavi da su za naredne dve veoma važne utakmice izgubili najboljeg napadača današnjice. Robert Levandovski povredio ligamente kolena u pobedi protiv Andore (pre nego što je izašao iz igre postigao je dva gola), pa je umesto u London na meč Poljska – Engleska hitno otputovao u Minhen na detaljne preglede.

Zvaničnih informacija o težini ozlede još nema, međutim mogu se čuti spekulacije da će Leva odsustvovati sa terena najmanje desetk dana. U tom slučaju on neće propustiti samo bundesligaški derbi protiv RB Lajpciga koji bi praktično mogao da odluči o tituli (pod uslovom da Bavarci slave), već bi mogao da izostane i sa prvog četvrtfinalnog okršaja Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena. A to bi već bio nenadoknadiv gubitak za nemačkog šampiona.

U slučaju lošeg rezultat Bajerna u tom susretu čak bi se moglo reći da je tekuća reprezentativna pauza upropastila čitavu sezonu Bajernu…

Četa Hansija Flika protiv Lajpciga igra u subotu (18.30), dok je okršaj sa Parižanima predviđen za sredu. Ukoliko se ispostavi da je informacija o desetodnevnoj pauzi tačna, šanse da Leva zaigra protiv Svetaca zaista su minimalne. Čak u domenu teorije.

Očekuje se da Poljak večeras obavi sve neophodne preglede.

Robert Levandovski ove sezone postigao je ukupno 42 gola za Bajern na 36 utakmica.

Source link

Slicni artikli

Top