You are here
Home > Košarka > Savić: Partizan ni blizu novog trenera, ideja da za dve-tri godine igramo Evroligu

Savić: Partizan ni blizu novog trenera, ideja da za dve-tri godine igramo Evroligu

Portal logo

Bezmalo dve sedmice prošle su otkako je Zoran Savić preuzeo ulogu sportskog direktora Partizana po odlasku njegovog kuma Nikole Lončara.

Partizan se nalazi u fazi nove velike tranzicije, ova sezona je izgubljena, ali legendarni reprezentaivac Jugoslavije i član zlatne generacije Plavih je tokom gostovanja u emisiji Oko na Javnom servisu najavio neka blja vremena za klub iz Humske 1.

Biće to dugačak put za Parni valjak, koji i dalje nema šefa stručnog štaba za narednu sezonu.

“Nije, novi trener još nije ni blizu“, izjavio je Zoran Savić.

Poslednjih dana se najčešće pominjalo ime Zorana Lukića?

“Nismo razgovarali ni sa kim. Prvih 15 dana po dolasku u klub proveo sam u upoznavanju s ljudima. Gledao sam ko od igrača može da nam posluži za budućnost, nismo stigli da pričamo s potencijalnim novim trenerima“.

Zoran Savić ne želi da daje lažna obećanja navijačima Partizana, ali iz njegovih reči izvire samopouzdanje kakvo je malo kada postojalo u klubu poslednjih godina.

“Pokušaćemo da vratimo Partizan u Evroligu. Nisam čovek od obećanja, to sam rekao i predsedniku (Ostoji Mijailoviću pr. au). Objasnio sam mu da mogu samo da obećam da ćemo mnogo da radimo. Partizan po svojoj tradiciji i rezultatima, jer ima najbolje rezultate od klubova posle raspada Jugoslavije, zaslužuje da igra Evroligu“, rekao je sportski direktor crno-belih i dodao:

“Mislim da je najbolje da ih napravimo. Igrače da zaštitiš od odlazaka je nemoguće. Moramo da ih ubedimo da je ostanak u Partizanu najbolja opcija za njih. Partizan ima kvalitetan trenerski kadar, gledaćemo i trenera za narednu sezonu…“

Na pitanje da li je realno da Partizan već za dve do tri godine bude u Evroligi, Savić uzvraća:

“Za dve do tri godine Partizan bi trebalo da igra Evroligu, tome treba da težimo. Ako ne sanjamo veliko, ništa neće da se desi. Ako nam glavna stvar bude da budemo među četiri u ABA ligi, onda ne moramo da budemo ovde. Moramo da budemo ambiciozni i probamo da napravimo nešto već u prvoj godini, što da ne. Ne bežim od odgovornosti. Ako nosiš dres Partizana ili Crvene zvezde, niko neće da bude zadovoljan ako si šesti na tabeli“.

USKORO OPŠIRNIJE…

Source link

Slicni artikli

Top