You are here
Home > Košarka > Najlepši potez sezone na Jadranu viđen u ABA 2, BRUTALNO ZAKUCAVANJE Amerikanca o kom se priča! /VIDEO/

Najlepši potez sezone na Jadranu viđen u ABA 2, BRUTALNO ZAKUCAVANJE Amerikanca o kom se priča! /VIDEO/


Prvi deo Druge ABA lige je završen i sada je poznato kojih će se osam timova nadmetati za direktan plasman u prvi rang takmičenja naredne sezone.

Upravo je u poslednjem meču prvog dela u „balonu“ na Zlatiboru viđen najlepši potez sezone, na utakmici dva tima iz prestonice Crne Gore, Steudentskog centra i Podgorice (100:82).

Meč koji koji sam po sebi nije imao rezultatski značaj, pošto su obe ekipe obezbedile plasman na završni turnir, će ostati upamćen po jednom neverovatnom potezu Brajona Alena.

Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic / ABA liga

ABA 2 zakucavanje

Amerikanac koji je među „studente“ stigao tokom sezone iz ekipe Zadra se tokom treće četvrtine ovog susreta zaleteo u kontru nakon izgubljene lopte Podgorice, krenuo je u strahovit trk i zakucao, te na „posteru“ ostavio Janka Bulajića iz protivničkog sastava.

Nakon ovog brutalnog zakucavanja, komentator prenosa je na kratko „osta bez reči“, a svi na klupi podgoričke ekipe su se uhvatili za glavu. Potez momka koji je na ovom meču dva od ukupno sedam poena postigao na spektakularan način, možete videti:

Inače, ovo nije jedini detalj koji je obeležio susret, jer je u prvom poluvremenu Alen skokom u aut izvukao jednu loptu za Nenada Trajkovića i tako zabeležio i najlepšu asistenciju na utakmici.

Pored Sutentskog centra i Podgorice, plasman u završnicu takmičenja su obezbedile i ekipe Sparsa iz Sarajeva, banjalučkog Borca, MZT iz Skoplja, te tri srpska predstavnika, Mladost, Zlatibor i Sloboda.

Ovih osam timova će se boriti za trofej, a završni će se održati u Podgorici, počevši od 12. ili 19. aprila, za šta će odluka uskoro biti donesena.

Video: Jokić deklasirao Atlantu

Source link

Slicni artikli

Top