You are here
Home > Košarka > „Kako Tanjug javlja, ja te volim…“ Boban Marjanović NIKADA NIJE BIO OVOLIKO ISKREN! Otkrio sa kim traži da se slika kada je u Beogradu, na čijoj je strani uvek i koji nadimak je dao Luki Dončiću

„Kako Tanjug javlja, ja te volim…“ Boban Marjanović NIKADA NIJE BIO OVOLIKO ISKREN! Otkrio sa kim traži da se slika kada je u Beogradu, na čijoj je strani uvek i koji nadimak je dao Luki Dončiću


Boban Marjanović, centar NBA ligašša Dalasa, u razgovoru za Tanjug istakao je da se u poslednje vreme nekoliko puta čuo sa selektorom Srbije Igorom Kokoškovim, da se raduje izazovu, kao i da veruje u siguran plasman na Olimpijske igre na kvalifikacionom turniru u Beogradu.

– Mislim da imamo velike ššanse da se kvalifikujemo. Taj turnir je težžak, svaka utakmica donosi mnogo, a možže da ti se desi da imaš najgori mogući ššuterski dan i da izgubiš od bilo koga. Zato fokus mora da bude na svakoj utakmici“. Očekujem poziv selektora Igora Kokošškova da budem sa reprezentacijom ovog leta. Pokuššaćemo da odigramo ššto bolje na Olimpijskim igrama, nadam se da ćemo napraviti dobar tim i stvoriti dobru energiju“ – istakao je Marjanović.

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Košarkaška reprezentacija Srbije, SAD

A do tada sledi borba za plasman u plej-of sa Dalasom.

– Zbog korone je sve nepredvidivo. Stvari su se menjale iz dana u dan, ne samo u naššem, već i u svim ostalim timovima. Ako ti neko u familiji dobije koronu, automatski ideš u karantin, bez obzira da li si pozitivan na testu ili ne. Ako neko u timu dobije virus, ista je situacija. Na početku sezone imali smo dosta problema, nekoliko igrača je dobilo virus. Imali smo manji fond igrača, ali to nije izgovor.

Prema njegovim rečima uvek ima prostora da se igra bolje, ali za sada stvari idu po planu.

– Trenutno imamo težžak raspored, na turneji smo po Istoku. Moramo da dobijemo nekoliko utakmica na gostovanjima, ne samo kako bismo poboljššali skor, već i gradili samopouzdanje. Važžno je da se osećamo dobro u tome što radimo, ali i da znamo da zaplaššimo protivnika. Mislim da smo sada na dobrom putu“.

Boban Marjanović

Foto: Tanjug/AP

Boban Marjanović

Nepisano je pravilo da kad god dobije značajniju minutažžu, Boban Marjanović ima zapažžen učinak. Tako je bilo i u prethodnom duelu protiv Nju Orelansa. Maveriksi su dodušše poražženi rezultatom 112:103, ali je srpski centar za 29 minuta na parketu zabeležžio dabl-dabl učinak – 13 poena, 11 skokova i tri asistencije.

Na pitanje da li smatra da zaslužžuje veću minutažžu, Marjanović odgovara:

– Svi smo mi profesonalci i samo radimo svoj posao na najbolji mogući način. Osećam samopouzdanje, bez bilo kakve treme stupam na teren, tako da je to lepo iskustvo. Koššarku igramo da bismo se osećali lepo i ja sam se zabavljao na terenu. Jedino je nedostajala pobeda. Ono što je potrebno zadržati je konstantnost u igri i u minutima na parketu. Zato treba biti zahvalan na svemu ššto dobiješ. Uvek možže da se težži nečemu viššem, ali sve što dobiješ treba da iskoristiš na najbolji mogući način“.

Neizostavna tema bio je sjajni Luka Dončić i saradnja sa njim.

– Volim da kažžem da je Luka „Medžžik““, sličan je Miloššu Teodosiću. Budi otvoren samo na delić sekunde i možžeš da očekuješ loptu u svom pravcu. Sve ekipe menjaju odbrane zbog njega, deššava se često da ga čuvaju i po trojica protivničkih igrača, ali on ipak pronalazi reššenje da postigne košš ili podeli dobar pas. On te neke sitnice u igri radi perfektno. Zaista ne znam kako u tome uspeva, ali svaki dan iznenadi. Ne samo protivnike, komentatore i ljude pored malih ekrana, već i mene koji sam s njim svaki dan“.

Marjanović je pokuššao i da objasni ššta je tajna uspeha Luke Dončića, koji sa samo 22 godine prosto čini čuda u NBA.

– Na treninzima on ne radi niššta drugačije od ostalih igrača, samo je drugačiji od nas. Jednostavno, on ima tu magiju u sebi. Zato ga i zovem „Medžžik“. Luka je poseban, zaista je jedinstven. Nije stvar samo u tome što je sjajan igrač, nego ššto je i dobar čovek. Sve te osobine ga krase i čine ga jošš većim“. Luka je izvanredan momak i mnogo mi je pomogao kad sam stigao u D