You are here
Home > Fudbal > Egipat ima devet Mohameda: Salah i imenjaci preslišali Benove Komore (VIDEO)

Egipat ima devet Mohameda: Salah i imenjaci preslišali Benove Komore (VIDEO)

Portal logo


Nije bilo previše takmičarskog naboja u poslednjih mečevima kvalifikacija za Afrički kup nacija u grupama B, D, G i H. Osim direktnog okršaja za odlazak na kontinentalnu smotru između Malavija i Ugande koji je zahvaljujući Embuluu otišao u korist domaćina – 1:0, sve ostale utakmice bile su isključivo stvar prestiža.

Poigrao se Egipat Mohameda Salaha sa Komorskim ostrvima El Fardua Bena. Trebalo je to da bude borba za laksavo zvanje pobednika grupe, međutim pretvorilo se vrlo brzo u igru mačke i miša – 4:0.

Pred početak utakmice obelodanjen je kuriozitet – od 23 igrača sa egipatskog spiska, čak devetorica nose ime Mohamed. Teorija verovatnoće kaže da ako vam je prva zvezda tima takođe Mohamed, da je ogromna šansa da se na listi strelaca nađe upravo to ime. I našlo se, čak četiri puta.

Mohamed Elneni je prelepim udarcem sa ivice šesnaesterca načeo selekciju koja je uoči poslednje runde kalifikacija imala obezbeđen prvi, istorijski plasman na Kup nacija. Prednost je duplirao Mohamed Šerif posle poklonjene lopte gostiju na sredini terena, a Salaha su u 21. i 25 minutu saigrači služili loptama za još ubedljiviju prednost. Tako je već posle prve četvrtine meča, pitanje pobednika bilo rešeno.

As Liverpula je večeras odigrao 69. utakmicu za Faraone i sa dva pogotka došao do brojke od 43. Nastavlja se potera za najučinkovitijim golgeterom u istoriji egipatske reprezentacije Hosemom Hasanom koji se zaustavio na 176 utakmica i 68 golova.

Al Ahlijev Mohamed Mahdi Kafša je podelio het-trik asistencija, a Mohamed Šerif je pored postignutog, namestio gol Salahu. Suma sumarum – četiri gola, četiri asistencije i svaki put čovek koji nosi ime Mohamed. Reklo bi se da teorija da je Mohamed najčešće ime na svetu dobila potporu.

KVALIFIKACIJE ZA AFRIČKI KUP NACIJA – POSLEDNJE KOLO

Grupa B

Ponedeljak

Burkina Faso – Južni Sudan 1:0 (0:0)

/Traore 50/

Malavi – Uganda 1:0 (1:0)

/Embulu 15/

Grupa G

Ponedeljak

Egipat – Komorska ostrva 4:0 (4:0)

/Elenei 15, Šerif 17, Salah 21, 25/

Togo – Kenija 1:2 (0:1)

/Eninful 90+4pen – Abdala 32, Juma 65pen/

*** kvote su podložne promenama

Source link

Slicni artikli

Top