You are here
Home > Košarka > Džejms opet popio suspenziju od CSKA

Džejms opet popio suspenziju od CSKA

Portal logo

Izgleda da Majk Džejms i trener CSKA Dimitris Itudis ipak ne mogu više da sarađuju, kao što razbijena čaša više ne može da se sastavi…

Majk Džejms je suspendovan odlukom trenera. Naš bek neće igrati na narednim utakmicama. Odluku je doneo glavni trener CSKA Dimitris Itudis„, saopštio je moskovski gigant i tako potvrdio da je razmimoilaženje američkog internacionalaca i grčkog stručnjaka koje traje već nekoliko meseci, verovatno nepremostivo.

Uorak, 19.00: (2,55) Zenit (14,5) CSKA (1,60)

Da Džejmsu u CSKA, bez obzira koliko značio aktuelnom evropskom šampionu, nije „kao u raju“, što si mnogi mislili, prva velika naznaka bila je krajem januara, po završetku utakmice sa Fenerbahčeom kada je žestoko reagovao na komentare trenera Itudisa, a potom se upustio i u raspravu s pojedinim saigračima.

Ruski mediji su tada pisali da je reakcija bila posledica na odluku kluba da ga ne pusti na sahranu tek preminulog dede koji ga je odgajio.

Nekoliko dana kasnije Džejms nije otputovao sa timom u Berlin na meč sa Albom. Klub je reagovao (prvom) supenzijom, dok su pojedini mediji spekulisali da je uzrok prenaglađene reakcije sjajnog beka bio zapravo sukob sa Šengelijom posle meča sa Fenerom.

Gruzijac je sve to demantovao, a kasnije je, bar u javnosti, taj nesporazum, ma s kim bio, izglađen. Džejms se vratio redovnim obavezama, vukao je CSKA koliko je mogao, s obzirom na silne povrede u ekipi… I činilo se da je sve leglo na mesto. Ali, novu prašinu podigao je njegov sukob s trenerom već u uvodnim minutima duela sa Uniksom.

Žustra razmena reči poslalala je Amerikanca na klupu do kraja utakmice. Klub je brže-bolje taj problem pokušao da ublaži saopđtenjem da je Džejms ostatak meča gledao sa klupe jer je imao „stomačnih problema“, ali je Itudis izneo drugačije viđenje.

Da ne uzalim u detalje, ne verujem da je to u ovom trenutku potrebno. Dobro znate ko sam i šta predstavljam, koji su moji principi i odnos prema radu„, kratko objasnio je Itudis, kao što je danas CSKA kratko objavio da je američki bek ponovo suspendovan i to dan pre izuzetno važnog meča u Evroligi, sa Zenitom… Mnogi će reći do kraja ugovora, jer teško ko će poverovati da je dobio samo „ukor pred isključenje“…

Source link

Slicni artikli

Top