You are here
Home > Fudbal > Điđi bi da brani još malo

Điđi bi da brani još malo

Portal logo

Ima 43 godine, ali bi da brani još malo. Svake sezone se špekuliše da li je to poslednja Bufonova u igračkoj karijeri i nije drugačije ni ove.

Legendarnom golmanu Juventusa ističe ugovor sa klubom u junu, ali se njemu ne odlazi u penziju. Ponaša se Bufon kao muškarac kojem se ne ide kući iz kafane…

Kako piše Gazeta delo Sport, Đanluiđi Bufon je na raskrsnici. Svestan je da je vreme da se raziđe sa Juventusom, klubom kojem je podario najbolje godine, jer tu više nema ni minutažu kao pre. A, njemu se još brani. Ne pravi oko toga čuvar mreže crno-belih nikakvu dramu, sprema se finale Kupa Italije sa Atalantom na kojem će braniti i probati da osvoji šest trofej Kupa u karijeri.

Ali, kada prođe i taj završni čin sezone, Bufon će morati da izvaga šta dalje. Ne bi ni Điđi da brani bilo gde. Želja mu je da posle Juventusa ponovo to bude neki veliki klub, kao što je imao epizodu u Pari Sen Žermenu, međutim, svestan je i on da sa 43 leta nisu velike šanse da tako nešto nađe. Istina, ima i glasina da bi mogao da se vrati u Parmu i tako zatvori krug, jer je odatle krenuo u let ka zvezdama.

Ukoliko Bufon ne nađe tokom leta nešto što bi mu odgovaralo, onda će okačiti rukavice o klin. Kada se osvrne iza sebe, imaće šta da vidi: 10 titula prvaka Italije, pet Kupova Italije (jedan sa Parmom), sedam Superkupova Italije (jedan sa Parmom), Kup UEFA (Parma), titula prvaka i Superkup Francuske, Svetsko prvenstvo sa Italijom. Jedino ostaje kao neostvareni san ušati trofej Lige šampiona. Tri finala sa Juventusom, tri poraza…

Source link

Slicni artikli

Top