You are here
Home > Fudbal > Najava boljih dana: Kolo Kolo zaustavio vicešampiona na Primere

Najava boljih dana: Kolo Kolo zaustavio vicešampiona na Primere

Portal logo

Ne želi Kolo Kolo da mu se još jednom ponovi prethodna sezona. Hodao je po ivici ambisa, igrao se sa prvoligaškim statusom, ali se u finalu plej-auta spasao i rešio da stvari promeni iz korena. U želji da se vrate na stari, pobednički put, Beli su se oslobodili vremešnih igrača, a ako se po jutru dan poznaje, nova sezona obećava. U uvodnom kolu čileanske Primere Kolo Kolo je na svom Monumentalu zaustavio prošlogodišnjeg vicešampiona Union La Kaleru – 0:0.

Utakmica u domu jedinog čileanskog prvaka Južne Amerike nikako nije odavao utisak duela dva tima koji su prethodnu sezonu završili na potpuno suprotnim delovima tabele. Tek u uvodnoj fazi meča La Kalera je bila bolji rival, ali kako je vreme odmicalo, domaćin se oslobađao pritiska i postajao sve opasniji.

U drugom poluvremenu Kolo Kolo je preuzeo inicijativu i preko Fuentesa mogao do prednosti, ali je udarac 27-godišnjeg veziste iskosa sa pet metara odbranio golman gostiju, na vreme mu skrativši ugao. La Kalera je u završnim trenucima meča ostala i sa igračem manje, pošto je direktan crveni karton zaradio Arijel Arse, međutim, Beli nisu uspeli da iskoriste brojčanu prednost.

Sezonu u čileanskoj Primeri pobedom je otvorio Kuriko Unido, savladavši na svom terenu prošlogodišnjeg drugoligaša Melipilju (2:0), dok su Everton i O’Higins podelili bodove (1:1). Mogao je O’Higins i do celog plena, nakon što je u 62. minutu stigao zaostatak domaćina, ali je u desetak minuta kasnije Sepulveda promašio jedanaesterac vredan tri boda.

ČILE 1 – 1. KOLO

Subota

Kuriko Unido – Melipila 2:0 (2:0)

/Viljagran 6, Sančez 10/

Everton – O’Higins 1:1 (1:0)

/Kampos 31 – Goti 62pen)

Kolo Kolo – Union Kalera

Nedelja

Union Espanjola – Santijago Vonderers (u toku)

15.45: (1,87) Palestino (3,35) Antofagasta (4,00)

22.00: (1,90) Huačipato (3,35) Kobresal (3,90)

Ponedeljak

00.30: (3,50) Nublense (3,25) Universidad Katolika (2,05)

Sreda

Audaks Italijano – La Serena

***kvote su podložne promenama

Source link

Slicni artikli

Top