You are here
Home > Fudbal > (UŽIVO) SRBIJA – PORTUGAL Mada je tek početak, najbitnija utakmica „orlova“ u kvalifikacijama za SP!

(UŽIVO) SRBIJA – PORTUGAL Mada je tek početak, najbitnija utakmica „orlova“ u kvalifikacijama za SP!


Šampion Evrope i osvajač prvog izdanja Lige nacija je u Beograd stigao predvođen Kristijanom Ronaldom i imaće ulogu favorita.

„Orlovi“ su od osamostaljenja nekoliko puta pokazali kako i te kako mogu da pariraju Portugalcima, što se očekuje i od večerašnjeg susreta.

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Detalj sa utakmice Srbija – Republika Irska

UOČI MEČA

Dragan Stojković Piksi je na selektorskoj klupi Srbije debitovao pobedom nad Republikom Irskom od 3:2 zahvaljujući kojoj su „orlovi“ pred utakmicu sa Portugalom prvi u svojoj grupi. Slavili su i Portugalci, ali sa svega jednim postignutim pogotkom protiv Azerbejdžana zbog čega su drugi.

Ono što se dalo očekivati, selektor je potvrdio dan pred današnju utakmicu, da će promena u sastavu biti – verovatno osetnijih.

– Bez obzira na ime protivnika, fokusirani smo na našu igru, taktiku i na ono šta mi možemo da uradimo. Sastav ne mogu da kažem, biće drugačiji od prvog meča, a pretpostavljam da će i Portugal igrati drugačije od meča sa Azerbejdžanom. Ovo nije ključna utakmica, jer ovo je jedna u nizu u daljem toku kvalifikacija i ne mislim da je presudna. Što se nas tiče, mi se nećemo predati. Ta reč ne postoji kod nas. Nemojte to da mislite. Mi taj meč gledamo kao veliki izazov i verujemo da svojim znanjem i kvalitetom i te kako možemo da pariramo tako jakoj ekipi kao što je Portugal. Nema velike razlike u pripremi meča. Što se mene tiče, a i igrača, svi smo dobro raspoloženi i mirni. To je dobar predznak da ćemo biti spremni – kazao je Stojković uoči utakmice.

Video: Ronaldo ostvario san malom Borisu, ali našem Todoru

Source link

Slicni artikli

Top