You are here
Home > Fudbal > NOVI „ŠAMAR“ ŠPANACA reprezentaciji tzv. Kosova! Nakon neviđenog skandala, nazvali ih ovako i ponovo razbesneli

NOVI „ŠAMAR“ ŠPANACA reprezentaciji tzv. Kosova! Nakon neviđenog skandala, nazvali ih ovako i ponovo razbesneli


Zvanična Španija i dalje nema nameru da ni preko sredstava javnog informisanja Kosovo naziva državom, logično jer ne priznaje nezavisnost južne srpske pokrajine, odakle opet stižu nezadovoljni tonovi takvim ponašanjem.

Naime, kosovski mediji su zauzeli kritički stav prema nacionalnoj stanici „RTVE“ gde je nadolazeći meč dve selekcije u okviru kvalifikacija za SP u Kataru pročitan kao duel Španije i reprezentacije fudbalskog saveza Kosova.

Dakle, problem za medije na Kosovu, i Prištinu, je što Španci i dalje ignorišu Kosovo kao državu, što ne propuštaju da apostrofiraju u svakom pominjanju te fudbalske reprezentacije. Dakle, ni reči o tome da igraju sa fudbalskom reprezentacijom jedne zemlje.

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Španije, Fudbalska reprezentacija Turske

Ovog puta pronašli su način da izbegnu pominjanje države tako što su narednog rivala nazvali „selekcijom fudbalskog saveza Kosova“, preneo je „Telegraf“.

Podsećamo da je upravo zbog španskog ignorisanja Kosova kao države, nedavno Fudbalski savez ove „države“ protestovao kod UEFA uoči meča dve selekcije u Sevilji. Španci su najavili da neće puštati himnu rivala, niti će istaći ostala znamenja ove „države“ kada se dve reprezentacije budu sastale.

Taj, kao i ovaj poslednji „ispad“ Španaca, izazvali su revolt na Kosovu čija selekcija otvara kvalifikacije kod kuće utakmicom sa Švedskom u nedelju.

Tri dana kasnije, 31. marta, reprezentacija tzv. Kosova gostuje Španiji.

VIDEO: Ronaldo ostvario san malom Borisu, ali našem Todoru

Source link

Slicni artikli

Top