You are here
Home > Fudbal > Boško Janković: Portugalci slični nama – napred jaki, a slabo štite gol

Boško Janković: Portugalci slični nama – napred jaki, a slabo štite gol

Portal logo


Bio je isto mart, samo 2007. godine. I tada je Portugalija igrala na Marakani i nije pobedila. Srbija je izborila 1:1 i to joj je poslednji put da je odolela Navigatorima na svom terenu. Kasnijih godina su došla dva poraza.

Gol za Srbiju te večeri postigao je Boško Janković – glavom. I danas, u susret novom okršaju Srbije i Portugalije, dobro se seća tog pogotka.

Moj najdraži gol glavom u karijeri i inače u reprezentativnom dresu. Svaki pogodak na Marakani mi je drag, ovaj ima posebno mesto, jer je bila velika utakmica pred punim tribinama“, prisećao se Janković u razgovoru za Žurnal.

Bila je jaka Portugalija i tada, a još jača je danas. Čovek koji povezuje te dve generacije je fudbalski genijalac – Kristijano Ronaldo.

Ne bi trebalo da se priča koliko je to kvalitetan igrač i kakva je opasnost za svakog protivnika. Ronaldo je u prvom planu, ali imaju i najboljeg veznog ili krilnog ofanzivca. Bernardo Silva možda da igra šta hoće, sjajan je. Andre Silva daje golove u seriji u Frankfurtu, u vrhunskoj je formi. Mali Žoao Feliks je izuzetan. Nekako su slični nama, u smislu da su napred jaki, a slabo čuvamo gol“.

(4,40) Srbija (3,50) Portugalija (1,85)

Imao je Janković šta da kaže i posle Piksijeve premijere na klupi Srbije protiv Irske (3:2).

Sasvim korektno za početak. Rezultat nije realan, ispada kao da smo jedva pobedili, a mislim da je 3:1 ili 4:1 bilo prikladnije dešavanjima na terenu. Mnogo smo bolja ekipa od Iraca. Drago mi je zbog Piksija da je startovao pobedom, kao i što je Mitrović vratio samopouzdanje posle promašenog penala. Dao je dva vrhunska, prelepa gola. Moraće da se poradi na stabilnosti odbrane, to je sigurno“.

Posebno je drago Jankoviću što je Mitrović pokazao da nije zaboravio da postiže golove.

Iznenadio nas je sve lobom, vrhunski je to izveo. Mnogo je dobar momak, poznajemo se. Posvećen je maksimalno fudbalu i mnogo mi je drago da se vratio na nekadašnji nivo. Oborio je rekord po broju golova, a tek mu je 26-27 godina“.

Kako god da se završi večeras meč sa Portugalijom, stoji opomena da je kraj kvalifkacija daleko.

Ima mnogo utakmica, ne bi trebalo potceniti nikog. Nije vipe Azerbejdžan za popravljanje gol razlike. Sećam se da smo pobedili 6:1 tamo, ali nije to taj fudbal više“, podvukao je Boško Janković.

Source link

Slicni artikli

Top