You are here
Home > Košarka > Rebrača zatražio transfer posle odlične sezone

Rebrača zatražio transfer posle odlične sezone

Portal logo

Došlo vreme za rastanak… Filip Rebrača, sin proslavljenog srpskog reprezentativca Željka Rebrače, odlučio je da posle tri godine studiranja na Severnoj Dakoti zatraži transfer, odnosno da uzme indeks nekog od košarkaški kvalitetnijih univerziteta.

Filip je na izuzetan način predstaviljao naš univezitet, kao student, sportista i član našeg košarkaškog kolektiva. Želimo mu sve najbolje, da sledi svoje akademske i sportske ciljeve po završetku ovog leta, kada bude bio diplomirani ekonomista. Pred njim je blistava budućnost. On je Jastreb za ceo život„, rekao je trener Severne Dakote Pol Seter.

Filip je od momenta kada je stigao uzeo indeks univerziteta, 2018. godine, dizao igre i statističke brojke. U poslednjoj sezoni sa Jastrebovima koji su tek u ovom milenijumu doleteli u Diviziju 1 NCAA, bio je je najbolji igrač i strelac ekipe s prosekom od 16,81 poen, 7,58 skokova, 1,19 asistencija. Kao nagrada stiglo je i priznanje izborom u drugi tim Summit konferencije, godinu dana pošto je imenovan u počasni tim, ali i interesovanje velikih koledža, pa je njegov zahtev za transferom bio očekivan.

Univerzitet mi jeda o najveći poklon koji sam mogao da dobijem. Izrastao sam u dobrohg studenta, sportistu, ali što je najvažnije u čoveka. Večno sam zahvalan ljudima koji su mi pomogli na tom putu„, zahvalio se Filip, koji je treći starter tima, ali i jedan od preko 900 sudenata u Diviziji 1 koji su zatražili promenu fakulteta.

S obzirom na to da su mu ostala još dva semestra do diplomiranja, Reabrača neće morati kao mlađi studenti, da po prelasku na drugi univerzitet, igrački pauzira jednu sezonu, već će imati pravo nastupa već od jeseni.

Source link

Slicni artikli

Top