You are here
Home > Fudbal > PA, GDE NJEGA?! UEFA je odredila da baš on sudi meč Srbija

PA, GDE NJEGA?! UEFA je odredila da baš on sudi meč Srbija


Za susret koji se igra u subotu od 20.45 časova na stadionu „Rajko Mitić“ Holanđanin Dani Makeli postavljen je za glavnog arbitra. On je FIFA sudija od 2011. godine, a nalazi se na UEFA listi elitnih sudija.

Ali, to što je elitni arbitar ne umanjuje jednu od njegovih glavnih karakteristika – neobično voli da isključuje igrače.

Foto: Tanjug/AP

Dani Makeli

Na 82 međunarodna meča na kojima je dosad bio glavni sudija, pokazao je čak 23 crvena kartona, a „brutalniji“ je bio prema domaćinima koji „vode“ sa 14:9. A mi smo, jelte, domaćini prvacima Evrope…

Inače, jednom je Makeli već delio pravdu srpskim fudbalerima, i to kada je naša mlada reprezentacija dobila vršnjake iz Severne Irske sa 1:0, sada već davne 2011. godine.

Gol za „orliće“, za koje su na „Karađorđu“ tada igrali i sadašnji reprezentativci Filip Đuričić, Filip Mladenović i Nemanja Gudelj, dao je Luka Milivojević, a Makeli je na pomenutom susretu dokazao koliko voli crvene kartone, jer je isključio Meklahlina u 50. minutu.

Interesantno je da, iako se uopšte ne libi da pre vremena šalje igrače u svlačionicu, Dani Makeli nije nikog isključio na dve utakmice naših klubova kojima je on bio glavni „čovek u crnom“.

Prvo je sudio Partizanu, u porazu od Asterasa Tripolisa 2014. u Ligi Evrope (2:0), a onda i Crvenoj zvezdi, u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope 2019. na gostovanju Jang Bojsu (2:2).

Video: Dolazak fudbalera Portugala u Beograd

Source link

Slicni artikli

Top