You are here
Home > Fudbal > Nije mogao Šabalalu, Mfelu i Madubanju, ali Partizan ipak dovodi fudbalere iz Južne Afrike

Nije mogao Šabalalu, Mfelu i Madubanju, ali Partizan ipak dovodi fudbalere iz Južne Afrike

Portal logo

Probao je Partizan pre desetak godina da dovede Sifivea Šabalalu iz Kajzer Čifsa. Bezuspešno. Hteo je i Katlenga Mfelu. Mamelodo nije dao. Onda je bivši trener Vladimir Vermezović iz Super sporta poslao Latledija Madubanju, međutim, defanzivni vezni nije prošao probu kod tadašnjeg (i sadašnjeg) Aleksandra Stanojevića.

Tri pokušaja crno-belih da angažuju fudbalere iz Južne Afrike okončana su udarcima u stativu. No, vremena se menjaju, fudbal napreduje, pa su i u Humskoj pristupili drugačijoj taktici. Sad ne ciljaju afirmisane, samim tim skupe, igrače, već su se preorijentisali na mlade snage, talente sa roglja Crnog kontinenta.

Tim povodom potpisali su ugovor sa kompanijom BDP Sports lo, kojim je predviđeno da najdarovitiji fudbaleri iz Južne Afrike dolaze u Beograd i usavršavaju se u nadaleko čuvenoj Partizanovoj školi, cenjenoj i u evropskim okvirima. Ideja je da na ovaj način Partizan privuče dečake koje smatra vrednim u Južnoj Africi, a koji su prošli ispod radara finansijski moćnim klubovima, onda ih u „Zemunelu“ pripremi za dalje korake, zavisno od toga ko i kako bude napredovao nagradi prekomandom u prvi tim.

Tako bi Parni valjak uštedeo značajna finansijska sredstva, pošto je procenio da mu je isplativije da dovodi nebrušene talente i od njih pokuša da pravi fudbalere za prvi tim, nego da troši novac za gotov proizvod.

Ugovor o saradnji Partizana i BDP sports lo potpisali su Miloš Vazura, generalni direktor crno-belih Lirik du Plesis, zvaničnik firme iz Kejptauna.

Jedinstvena saradnja na našim prostorima će omogućiti najtalentovanijim igračima iz Južnoafričke Republike i Afrike u celosti da usavršavaju veštine u najboljoj omladinskoj školi Evrope. Na osnovi sporazuma, mreža klubova u Africi, koje zastupa ova grupacija, najboljim mladim igračima sa tog kontnenta će pružiti priliku da dožive uzbuđenje fudbala u velikom klubu, istovremeno uče od najboljih trenera u Evropi“, stoji u saopštenju Partizana.

Crno-beli imaju dugačku i vrlo uspešnu istoriju saradnje sa afričkim fudbalerima, počev od Tariba Vesta, preko Pjera Boje, Ifeanija Emeghare, Obiore Odite, Lamina Dijare, Almamija Moreire, Prinsa Tejga, Mohameda Kamare, Ismaela Fofane, Abubakara Oumarua, Leandrea Tavambe, Sejdube Sume, Rikarda Gomeša, sve do Umara Sadika. Naravno, bilo je i promašaja, međutim, onih koji su doneli klubu rezultatski i finansijksi benefit mnogo više.

U budućnosti će, sva je prilika, i neko iz Južne Afrike zadužiti dres crno-belih.

Source link

Slicni artikli

Top