You are here
Home > Fudbal > „Ne, nisu to bile MERE ZBOG SRBIJE!“ Sledeći je Portugal, biće to MEČ ISTINE i za nas i za njih

„Ne, nisu to bile MERE ZBOG SRBIJE!“ Sledeći je Portugal, biće to MEČ ISTINE i za nas i za njih


Fudbalska reprezentacija Portugala na jedvite jade je savladala Azerbejdžan u prvom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, i to autogolom protivnika, pa selektor Fernando Santoš ne skriva da ima briga i dilema pred veliki okršaj sa selekcijom Srbije.

“Orlovi” će Portugal ugostiti u subotu od 20.45 časova i to bi mogao da bude momenat istine za oba tima – mi da “naplatimo” pobedu protiv Republike Irske, oni da se potvrde kao prvi favoriti u grupi.

Ipak, iako su favoriti, Santoš je imao samo reči hvale za našu reprezentaciju.

– Uvek postoji neki zaključak koji možemo izvući, ali utakmica protiv Srbije će biti totalno drugačija od ove sa Azerbejdžanom. Srbija ima igrače velikog kvalitetna i to će svakako biti veliki izazov za nas. Ako izgubimo sposobnost organizacije igre, moramo da nađemo drugi način da postignemo gol. Ne mogu da kažem da smo protiv Azerbejdžana pokazali dobru igru, ali sada smo mislima usmereni ka Srbiji – rekao je Santoš.

On je siguran da “orlovi” imaju mnogo jače oružje od prethodnog protivnika.

– Srbija je drugačiji protivnik, napadaće više, utakmica će biti ujednačenija, a to može biti pozitivno za nas – kazao je Santoš.

Foto: Miguel A. Lopes / EPA;

Detalj sa utakmice Portugal – Azerbejdžan

Selektor Portugala je izvršio nekoliko izmena i sačuvao neke svoje prvotimce u susretu sa Azerbejdžanom, ali Santoš tvrdi da to nije učinio zbog meča sa selekcijom Srbije.

– Ne, nisu to bile mere zbog Srbije, ali svakako moramo imati u vidu da je dosta igrača odigralo već mnogo utakmica ove sezone. Protiv njih ćemo morati da napadamo i da se branimo dobro, a napad će biti dobar samo ukoliko budemo organizovani. Nalazimo polako koncept kako da izbalansiramo ofanzivu i defanzivu, mislim da ćemo uspeti – zaključio je Santoš.

VIDEO: Košarkaši Zvezde u Moskvi protiv CSKA

Source link

Slicni artikli

Top