You are here
Home > Fudbal > EURO U21: Englezi i ono njihovo, tresla se gora rodio se miš – na vidiku eliminacija u grupi

EURO U21: Englezi i ono njihovo, tresla se gora rodio se miš – na vidiku eliminacija u grupi

Portal logo


Standardna priča s Englezima koja traje više od pet decenija: euforija, najveće ambicije, najskuplji tim, avioni kamioni i onda – ćorak. Odavno više nema mesta za reči kao što su senzacija, šok, pa ni iznenađenje, kada je u pitanju Albion. Imali su Ostrvljani određene rezultate u omladinskoj i kadetskoj konkurenciji, međutim U21 poput seniora niže neuspeh za neuspehom. Težak poraz i na startu ovogodišnjeg EURA za mlade – 0:1 sa Švajcarcima i nagoveštaj debakla u Sloveniji i Mađarskoj.

Gol odluke na stadionu Koperu postigao je krilni napadač Nice Dan Endoje u 78. minutu. Imao je ovaj momak dosta sreće pri šutu sa 17-18 metara, okliznuo se, međutim lopta je baš iz tog razloga dobila čudnu putanju i prevarila Arona Remsdejla, čuvara mreže Šefild Junajteda.

Englezi su imali prividnu inicijativu, nešto više od igre (posed i veći broj udaraca ka golu), ali do konkretnih šansi su teško dolazili. U okvior gola, recimo, uputili su samo jedan udarac. Još jedan od ključnih utisaka jeste neobjašnjiv nedostatak kreativnosti kod momaka Ejdija Botrojda.

Mnogi će se u vidu alibija uhvatiti za izostatak Mejsona Grinvuda, no daleko od toga da Englezima manjka zvučnih imena. U startnoj postavi bila su čak sedmorica igrača što nastupaju za premijerligaške klubove. I opet – slaba vajda.

Na drugoj strani Švajcarci kao po tradiciji puni asimilovanih momaka, u najvećoj meri poreklom sa prostora bivše Jugoslavije. Talenat im svakako ne nedostaje, pa s temeljom koji čine ova tri boda imaju pravo da maštaju o prolasku u narednu vazu.

Englezi su svoj zicer danas ispustili. Do kraja ih čekaju Portugalci i Hrvati.

GRUPA D

Četvrtak

Engleska – Švajcarska 0:1 (0:0)

/Endoje 78/

21.00: (1,85) Portugal (3,50) Hrvatska (4,40)

Nedelja

18.00: Hrvatska – Švajcarska

21.00: Engleska – Portugal

Sreda

18.00: Hrvatska – Engleska

18.00: Švajcarska – Portugal

Source link

Slicni artikli

Top