You are here
Home > Fudbal > Emre Belozoglu preuzeo Fenerbahče | MozzartSport

Emre Belozoglu preuzeo Fenerbahče | MozzartSport

Portal logo

Loš period imao je Fenerbahlče u februaru i martu. Sa samo tri pobede u prethodnih sedam prvenstvenih utakmica istanbulska ekipa je izgubila korak za Bešiktašom u šampionskoj trci. Stoga je uprava kluba u dogovoru sa Erolom Bulutom donela odluku da je vreme za rastanak, a na mesto novog trenera postavila – Emrea Belozoglua.

Legenda turskog fudbala je od početka aktuelne sezone u Feneru obavljala ulogu sportskog direktora, ali su nakon smene trenera u upravi kluba doneli odluku da Belozogluu povere funkciju glavnog trenera, koju će obavljati do kraja sezone.

Fenerbahče se posle 30. rundi nalazi na trećoj poziciji, dva boda iza drugoplasiranog Galatasaraja, odnosno pet manje od Bešiktaša, koji doduše ima i utakmicu manje. Zaostatak koji svakako nije nedostižan, ali je čelne ljude istanbulskog kluba zabrinula trenutna forma tima, što je rezultiralo rastankom sa Bulutom.

Kako je igračku karijeru završio na kraju prošle sezone, Belozoglu još uvek nema trenerskog iskustva. Za Fenerbahče je nastupao osam sezona i u tom periodu uspeo da osvoji dve titule prvaka Turske. Na stadionu Šurku Saračoglu se nadaju da će podići i treću, ovog puta kao trener.  

Source link

Slicni artikli

Top