You are here
Home > Košarka > Trener Nikole Jokića nije mogao da dođe do reči OD SUZA ZBOG MASAKRA u kom je ubijen i Srbin (23)

Trener Nikole Jokića nije mogao da dođe do reči OD SUZA ZBOG MASAKRA u kom je ubijen i Srbin (23)


SAD i čitav svet, potresle je vest o masakaru koji se dogodio u gradu Bolderu, u državi Kolorado.

Naime, naoružani napadač je ušao u jedan šoping centar i počeo da puca, usmrtivši tom prilikom desetoro ljudi, među kojima je bio i Srbin Neven Stanišić (23), koji je u trenutku nesreće krenuo na posao.

Napadač je omdah uhapšen, a ono što se dešavalo na 45 kilometara od Denvera potreslo je trenera Nagetsa Majkla Melouna, koji na konferenciji za medije pred utakmicu sa Orlandom nije mogao da sakrije emocije.

Strateg Nagetsa u nekoliko navrata nije mogao od suza da dođe do reči.

– Pre nego što se posvetimo utakmici i košarci, veoma je važno da našu pažnju usmerimo tamo gde ona treba da bude, a to je Bolder. U ponedeljak se dogodila još jedna tragedija, nadam se da možemo da pronađemo način da se to ne dešava u budućnosti. Misli i molitve celog tima, iako to nikada nije dovoljno, su definitivno sa zajednicom Boldera i porodicama nevinih ljudi koji su ubijeni, rekao je Meloun, pre nego što je nabrojao svih 10 žrtava stravične nesreće.

Kada je stigao do imena policajca Erika Telija, oca sedmoro dece, počeo je da plače i nije mogao više da govori.

– Sve ih imamo u mislim i molitvama.Ne mogu da govorim u ime igrača, svi se drugačije nosimo sa takvim stvarima. Svi smo umorni od toga. Krenete da razmišljate o poslu i košarci, donosimo neki sud na osnovu pobeda i poraza, ali kada napravite mali otklon i stavite sebe u jednu od tih porodica, šta osećate? Ovo je igra, igra koju volim, prema kojoj gajim strast, ali mislim na Erika Telija i njegovo sedmoro dece, to je ono o čemu razmišljam. Srce mi se slama zbog njih, kao i svih ostalih, nadam se da ćemo kao zemlja, kao država, pronaći način da budemo bolji. Izvinjavam se zbog svojih emocija, rekao je Meloun, koji je pokušao da objasni kako se ekipa priprema u teškim momntima.

O masakru u Koloradu, nakon pobede nad Orlandom govorio je i srpski košarkaš Nikola Jokić.

Video: Jokić postaje gospodin tripl-dabl

Source link

Slicni artikli

Top