You are here
Home > Fudbal > „Sklonio je starije, VERUJE MLADIM IGRAČIMA!“ Irci o novim „orlovima“ Dragana Stojkovića Piksija: Srbiji je vratio samopouzdanje!

„Sklonio je starije, VERUJE MLADIM IGRAČIMA!“ Irci o novim „orlovima“ Dragana Stojkovića Piksija: Srbiji je vratio samopouzdanje!


Irski mediji su sa velikim ushićenjem dočekali meč sa Srbijom koji se igra večeras od 20 časova i 45 minuta na Marakani, ali su zabrinuti za svoj tim jer kako pišu – Dragan Stojković je rešio da stavi pečat na klupi Srbije.

Oni tvrde da je Srbiji upravo Piksi vratio samopouzdanje kao i da su promene u Srbiji i te kako vidljive jer je i dojučerašnji predsednik Slaviša Kokeza podneo ostavku na to mesto.

Takođe su podsetili i na to koliko dugo je trajao dolazak Dragana Stojkovića na mesto selektora, sudeći prema tome da je kineski Gvangžu morao da isplati nekoliko plata srpskom stručnjaku, pa je višemesečna saga oko dolaska Piksija na klupu našeg nacionalnog tima završena.

Irci ne kriju da je 56-godišnji Piksi jedan od najvećih i najboljih igrača koji je Srbija „rodila“, i da je on najveća prednost Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, kao i u večerašnjem meču prvog kola.

Podsetili su i na to da je posle poraza od Škotske u novembru i ne odlasku Srbije na Evropsko prvenstvo stanovnici Srbije i te kako bili razočarani, ali im se samopouzdanje vratilo dolaskom proslavljenog fudbalera.

„Zvezdana reputacija“ našeg selektora je i te kako zanimljiva irskim kolegama. Njima je takođe interesantno što je karijera Aleksandra Kolarova gotova dolaskom srpske legende, jer nije pozvan u tim, pa neće nastupiti u tri utakmice protiv Irske, Portugala i Azerbejdžana.

Takođe, izostanak Milivojević, Ljajića, Maksimovića, Matića dovoljno govori da se Piksi opredelio za mlađu gardu. Sasvim je jasno da su Vlahović i Milenković iz Fjorentini buduća okosnica Piksijevog tima. Naročito je zanimljiv Vlahović, zbog kojeg su zabrinuti, jer je u strašnoj formi od 12 postignutih pogodaka i spreman je za novi korak, pišu Irci.

Srbija je triput igrala od osamostaljenja protiv ovog nacionalnog tima i uvek pobeđivala uz ukupnu gol razliku 11:2. Očekuje se da će i ovog puta „orlovi“ trijumfovati, makar su veliki favoriti kao i u duelu sa Irskom, te domaća javnost sa pravom očekuje makar šest bodova iz ovog kvalifikacionog bloka.

VIDEO: Ibrahimović se rasplakao pred novinarima

Source link

Slicni artikli

Top