You are here
Home > Fudbal > More Turci zgaziše Oranje! (VIDEO)

More Turci zgaziše Oranje! (VIDEO)

Portal logo

Nije bilo Holanđana na dva vezana takmičenja, uspeli su da se plasiraju na ovogodišnje Prvenstvo Evrope, ali deluje da jednoj od najvećih evropskih selekcija u istoriji i dalje sledi period patnje. Selektor Oranja Frank De Bur već je oborio negativan rekord na kraju prošle godine, pošto je postao prvi selektor Holandije u istoriji koji nije pobedio na prva četiri meča. Ove noći je probio negativnu granicu, i stavio veliki znak pitanja ispred ambicija vezanih za direktan plasman na Mundijal u Kataru.

Ozbiljnu lekciju iz modernog fudbala dobili su Holanđani u Istanbulu, posebno se to odnosi na Franka De Bura koji je morao da čestita starijem i mnogo iskusnijem kolegi Senolu Gunešu. Na kraju je bilo više nego iznenađujućih 4:2 za domaćina.

Znali su Turci u novijoj istoriji da pobede i bolje od aktuelnog sastava Holandije, ali videli smo i u mečevima Lige nacije protiv naše selekcije da  to nije ekipa iz top klase. Međutim, bilo je ovo veliko veče turske selekcije, koja je iskoristila sve slabosti De Burovog sistema. Holanđani su igrali ofanzivno, sa Depajom Malenom, i Berghusiom u napadu. Želeli su da kroz posed loptu i karakterističnu šas igru slome krila turskoj selekciji. Ali nisu računali na raspoloženje kapitena Turske Buruka Jilmaza koji je toprodovao Tima Krula i sa tri gola postao apsoluni junak nacije. Kao mnogo puta u karijeri.

Da će favorit teško doči do bodova bilo je jasno u 15. minutu. Holanđani su tražili penal, ali dok su oni prostestvovali Turska je razvila lepu kontru. Na kraju je Buruk Jilmaz uputio vrlo čudan udarac spoljnom, ali pogodio je tao gde treba. I gde Tim Krul nije mogao da stigne.

Sve je išlo na vodenicu Turaka. Čak su i Holanđani radili za njih, pošto je Malen bez preke potrebe povukao Jezičija u kaznenom prostoru i omogućio Jilmazu da postigne još jedan pogodak. Još kada je Čalhanoglu početkom nastavka pogodio sa 20 metara…. Slutilo ja na ktastrofu Holandije.

Istini za volju nisu gosti bili samo nemi posmatrači. Možda je posle udarca De Lihta glavom lopta prešla gol liniju, ali su Holanđani tek ulaskom Klasena postali ubojitiji. Upravo je ofanzivac Ajaksa smanjio rezultat u 75. minutu, da bi samo 60 sekundi kasnije De Jong uz pomoć stative ponovo otvorio utakmicu.

Međutim, sve što su Holanđani gradili Buruk Jilmaz je bio sposoban da sruši. Sve je iskusnom napadaču Lila polazilom za nogom, pa je i slobodan udarac u 81. minutu smestio u Krolovu mrežu, gađajui ugao golmana Holandije.

Tu je bio kraj svih nadanja Holandije. Mada je Depaj iz penala mogao u zaostavnom vremenu da poraz učini podnošljivijim. Nije dao Čakir.

GRUPA G

Turska – Holandija 4:2 (2:0)

/Jilmaz 15, 34pen, 81, Čalhanoglu 52 – Klasen 75, De Jong 76/

20.45: (4,20) Letonija (3,30) Crna Gora (1,95)

20.45: (50,0) Gibraltar (20,0) Norveška (1,02)

Source link

Slicni artikli

Top