You are here
Home > Fudbal > Lik i reč Radojka Avramovića motivišu reprezentativce Singapura

Lik i reč Radojka Avramovića motivišu reprezentativce Singapura

Portal logo


“Ne možeš dobiti utakmicu, ukoliko ne veruješ da ćeš pobediti”, citat je ispisan ispred svlačionice nacinalnog stadiona Jalan Besar u Singapuru

Stadion Jalan Besar, mesto gde kao domaćin igra singapurska nacionalna selekcija dobio je za nas interesantan dekor. Naime, ispred svlačionice tima postavljen je plakat koji citira reči legende čačanskog fudbala, bivšeg golmana i trenera velike karijere Radojka Avramovića. Na istom doslovce stoji: “Ne možeš dobiti utakmicu, ukoliko ne veruješ da ćeš pobediti”!

Čovek koji je 2012. godine proglašen je za najboljeg trenera Jugoistočne Azije, za MOZZART Sport priču iz daleke zemlje prokomentarisao je ovako: ”Nisu me zaboravili, kao ni ja njih. Motivacija je pola puta do pobede, a drago mi je da ta priča teče kako tamo, tako i ovde, pošto sam nedavno dobio nagradu za životno delo od strane Udruženja sportskih novinara Čačka”.

Inače, Avramović je između ostalog legenda među stativama čačanskog Borca, a široj javnosti je interesantno da je upravo on sa reprezentacijom slabašnog Singapura osvojio Prvenstvo jugoistočne Azije 2007. godine, predvodio je i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine, kao i za Azijski kup 2011. godine.

O Radojku Avramoviću, nedavno smo pisali, tragom vesti da je omladinskoj školi FK Borac 1926 darovao tri kompleta Đivova opreme, a da su Branko Jovičić, Lazar Marković i Milan Jevtović donirali lopte najmlađim Zebrama.

“Svi treba da pomognemo koliko možemo… To je presudno za stasavanje novih generacija na kojima ostaje fudbalska budućnost. Opet ću zato podvući reči ispisane na panou u Singapuru. Ne možeš dobiti utakmicu, ukoliko ne veruješ da ćeš pobediti”, rekao je Radojko Avramović!

Source link

Slicni artikli

Top