You are here
Home > Košarka > Dobijao sam batine, sve to ide u rok službe

Dobijao sam batine, sve to ide u rok službe


Velisavljević je rođen 1926, glumom je počeo da se bavi sa 14 godina i ostvario je oko 350 uloga na filmu pozorištu i televiziji.

Pored umetnosti, velika strast mu je bila košarka i Crvena zvezda.

Foto: Rade Prelić / Tanjug

Vlasta Velisavljević

Čak je i poslednjih godina života često u hali gledao utakmice crveno-belih, a ostaće upamćena priča o tome kako su Velisavljeviću iz Zvezde ostavili mesto tik kraj parketa koje on nije želeo da koristi.

– Pitate me gde sedim? Ja menjam mesta. Neću da me svrstavaju među ove ili one. Znate, meni su želeli da daju ulaznicu sa kojom mogu da sedim uz teren, ali ja to ne želim. Jednom me je reditelj Dejan Mijač pozvao da pratim pored aut-linije i došao sam jer mi je on prijatelj, ali onda sam shvatio da mi je lepše na tribinama. Pored terena sedi, da kažemo elita, to su smireni navijači, a na tribini je već drugačije. Malo je bučnije, a to mi se više dopada, rekao je svojevremeno Velisavljević.

U Zvezdi mu je miljenik bio kapiten Branko Lazić.

– U Zvezdi najviše volim Branka Lazića. Koliko je samo požrtvovan! Za svaku loptu se baca. Ne znam da li ste primetili, ali na jednoj od prethodnih utakmica se povredio. Igrao je posle toga, što znači da je dobro. A u Partizanu volim da gledam Novicu Veličkovića. Srčan je, borben.

Jedna od izjava čuvenog glumca koja će sigurno ostati upamćena je takođe vezana za crveno-bele.

– Zvezda je rodonačelnik igre pod koševima, pamtim kako je sve to bilo na Malom Kalemegdanu. Čak sam i batine dobijao zbog Zvezde, ali to sve ide u rok službe, svojevremeno je rekao Velisavljević.

Video: Gde su i šta rade košarkaši Zvezdine povratničke sezone u Evroligi

Source link

Slicni artikli

Top