You are here
Home > Fudbal > SKANDAL GODINE TRESE HRVATSKU Zdravko Mamić plaćao predsednicu, Kolindu Grabar Kitarović?!

SKANDAL GODINE TRESE HRVATSKU Zdravko Mamić plaćao predsednicu, Kolindu Grabar Kitarović?!


Uticajni hrvatski nedeljnik „Nacional“ podigao je veliku prašinu u komšiluku zbog priče o povezanosti Zdravka Mamića i Kolinde Grabar Kitarović.

Pomenuti list je naveo kako je Kolinda pristala da se kandiduje za predsednicu Hrvatske tek nakon što je Mamić kompenzovao visoku platu koju je ranije primala u NATO.

Bivša predsednica Hrvatske se ekspresno javila i demantovala navode putem društvenih mreža.

Foto: Antonio Bat / EPA;

Zdravko Mamić

„Nacional“ je preko neimenovanih ali bliskih izvora Kolindi Grabar Kitarović saznao „šokantne i senzacionalne detalje“ odnosno „prvorazredne indicije“ koje tvrde da ukazuju da je Mamić (trenutno u bekstvu od hrvatskog pravosuđa – živi u Bosni i Hercegovini) svojevremeno korumpirao predsednicu.

Navodno je Zdravko Mamić podstakao Grabar Kitarović da se kandiduje za najvišu poziciju u državi, a pošto se kolebala zbog tada aktuelne, dobre pozicije u NATO – tokom predsedničkog mandata joj je Mamić stariji obezbedio novac kakav je imala u pomenutoj organizaciji, piše „Nacional“.

Povodom pisanja ovog nedeljnika se obratila Kolinda Grabar Kitarović.

– Najsnažnije i u potpunosti odbijam navode Nacionala u kojima se ističe kako je Zdravko Mamić na bilo koji način kompenzovao moje plate ili privatne troškove, tokom predsedničke kampanje. To su u potpunosti netačni navodi i laži, napisala je ona na Tviteru.

Cela priča je podigla prašinu u Hrvatskoj, pa je „Indeks“ pisao kako je 2017. Kolinda Grabar Kitarović priznala da je „Mamić organizovao razne večere“ posle medijskog pritiska.

Uz to, piše portal, poznato je da HDZ primao donacije od Mamića za predsedničku kampanju Kolinde Grabar Kitarović, što je 2014. godine priznao i tadašnji predsednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

– On je donator, u čemu je problem ako je sve po zakonu?, upitao je tada Karamarko.

Video: Mamić – intervju za Arenu Sport

Source link

Slicni artikli

Top