You are here
Home > Fudbal > PREOKRET: Alonso ipak ne preuzima Menhengladbah?

PREOKRET: Alonso ipak ne preuzima Menhengladbah?

Portal logo


Nekih 24 sata nakon što je Bild objavio da će Ćabi Alonso od dolazećeg leta biti novi trener Borusije Menhengladbah, ugledni Kiker odgovrio je informacijom da je pitanje naslednika Marka Rozea i dalje otvoreno i da Šapanac neće sesti na klupu Menša.

Po svim parametrima Alonso se nameće kao idealan naslednik talentovanog nemačkog stručnjaka. Osvojio je pratično sve što se moglo osvojiti u klupskoj i reprezentivnoj igračkoj karijeri, ima urođen pobednički mentalitet, slovi za veliku nadu španskog trenerskog esnafa (Mladi tim Real Sosijedada koji vodi je lider Segunde B) i povrh svega tečno govori nemački budući da je tri sezone nastupao za minhenski Bajern.

(2,20) Bristol Rovers (3,35) Svindon (3,35)

Kiker potvrđuje da je došlo do kontakta između sportskog direktora Borusije Maksa Eberla i svetskog šampiona iz 2010. godine, ali da pregovori nisu stigli do završne faze. Stoga tragovi ne vode ka, već od Ćabija Alonsa koji nije u Gladbahovom najužem izboru.

I pored toma, čini se da Eberl nije daleko od obelodanjivanja novog šefa stručnog štaba.

„Put traganja za trenerom bio je vrlo, vrlo intenzivan poslednje tri nedelje. Vodio sam mnogo razgovora i mnogi su išli u pozitivnom smeru. Kurs koji pratimo je idealan, jer smo suzili prvobitnu selekciju kadidata. Imamo jasnu viziju“, uspeo je prvi čovek sportskog sektora Borusije morem reči da ne kaže mnogo, ali da ipak nagovesti da je izbor maksimalno sužen.

Podsetimo, Marko Roze je pre nešto više od mesec dana obelodanio da napušta klub sa Borusija Parka, koji je od tog momenta vezao sedam poraza pre nego što je pre tri dana prekinuo katastrofalan niz pobedom protiv fenjeraša Šalkea. Kako je Menš u grupnoj fazi Lige šampiona pokazao da može da se nosi sa Real Madridom i Interom, bila bi prava šteta da ekipa ne padne u ruke sturčnjaka sposobnog da je vrati u evropsku elitu.

Source link

Slicni artikli

Top