You are here
Home > Fudbal > Lionovo dete zna kako protiv Anesija

Lionovo dete zna kako protiv Anesija

Portal logo

Sinoć se Bastija na Korzici prošetala kroz duel sa Kretejom potvrdivši da je glavni kandidat za promociju u Ligu 2. Danas je na programu još akcije u trećem rangu francuskog fudbala oličene kroz zaostale utakmice 22. i 24. kola. Nastupa nekolicina timova koji merkaju treću poziciju i baraž za stepenik više, a najbliži joj je Orlean koji gostuje Anesiju.

Imajući u vidu okršaj iz prvog dela sezone trebalo bi da gledamo igru mačke i miša. Popularne Ose rastavile tim iz zone ispadanja na proste činioce i sa Sors stadiona ga ispratile kući sa šest lopti u mreži. Ipak, štoper gostiju Florijan Lapis, poziva na oprez.

„Ova utakmica će biti druga priča. Milslim da se njihov tim promenio i nema sumnje da će ući u utakmicu puni osvetoljubivih misli. Na nama je da budemo pažljivi, koncentrisani i da pokušamo da ostvarimo povoljan rezultat“, objasnio je Lapis.

(3,15) Vilafrankeze (2,90) Šavez (2,40)

Da bi potvrdio da mu je cilj isključivo treća pozicija i potencijalni plasman u Ligu 2, Orlean nema pravo na grešku. Pobeda na Parku sportova omogućiće mu da preskoči trećeplasirani Šole i gleda u leđa jedino nedostižnima – Kevili Ruenu i Bastiji. Ukoliko pak ne uspe da osigura ceo plen, to će otvoriti sijaset problema pošto Red Star, Konkarno i Le Man uglavnom bodovno izjedančeni, neki od njih imaju po jednu ili dve utakmice manje.

„Pritisak je pozitivan jer imamo za šta da se borimo. U prvom delu sezone nismo previše razmišljali o tome, ali od starta 2021. godine napravili smo seriju od devet utakmica bez poraza. I sada imamo jasnu ambiciju, rekao je Lapis.

Uprkos tome što se nalazi među najlošijim timovima Lige nasional, Anesi nije još dao završnu reč. To pokazuju poslednje dve utakmice i četiri osvojena boda od mogućih šest. Savladali su izabranici Avranš tako što su dva puta zaostajali, a onda golovima u 89. i 90. minutu pokupili sva tri boda. U narednom kolu odoleli su Stad Briošanu, timu koji i dalje ima računicu da napadne treće mesto.

Najveći problem Anesija ove sezone je odbrana, ubedljivo najlošija u trećem rangu. Sa 43 primljena gola na 27 utakmica, ko god da je preko puta zna neće imati preterano težak zadatak da nađe put do gola. Svestan je toga i izdanak Lionove fudbalske škole Gaetan Peran koji će juriti 11. pogodak u sezoni i drugo mesto liste strelaca. Lionov dečak zna kako se postižu golovi protiv Ansija pošto je tresao mrežu kluba iz Ot Savue u prvom delu sezone.

FRANCUSKA 3, ZAOSTALE UTAKMICE 22. I 24. KOLA

18.00: (2,55) Bulonj (2,65) Burž en Bres (3,20)

18.00: (2,15) Stad Briošan (3,00) Avranš (3,50)

19.00: (3,20) Anesi (3,10) Orlean (2,20)

20.00: (2,15) Red Star (2,95) Laval (3,60)

Source link

Slicni artikli

Top