You are here
Home > Košarka > Kvalifikacije za juniorsku Evroligu od petka u Beogradu

Kvalifikacije za juniorsku Evroligu od petka u Beogradu


Ovaj turnir održava se 10. put u nizu u organizaciji Evrolige i KK Crvena zvezda mts. Tokom predstojećeg vikenda, od petka do nedelje (26.3. – 28.3) za mesto na završnom turniru u Kelnu, i trofej pobednika boriće se ekipe Makabija iz Tel Aviva, Kluža, Partizana, Cedevita Olimpije, Mege, Budućnosti, Lokomotive Kuban i domaćina i organizatora turnira Crvene zvezde.

Svi mečevi na predstojećem turniru igraće se u hali FMP Arena, ovoga puta bez obzira na veliko interesovanje, bez publike zbog pandemije Covid-19 i uz poštovanje svih mera i protokola Vlade Republike Srbije.

Crvena zvezda se i ove godine potrudila da uz saradnju sa Republikom Srbijom, gradom Beogradom, i svojim partnerima obezbedi najbolje moguće uslove za održavanje turnira i u okolnostima pandemije.

Ekipe su podeljene u dve grupe. U grupi A nalaze se ekipe Makabija, Kluža, Partizana i Crvene zvezde, dok se u grupi B nalaze ekipe Mege, Budućnosti, Lokomotive Kuban i Cedevita Olimpije.

Turnir u petak zvanično otvaraju u 10 časova ekipe Crvene zvezde i rumunskog Kluža, dok je nakon dvodnevnih borbi za plasman na tabeli po grupama, nedelja rezervisana za utakmice koje će odrediti konačan plasman i pobednika turnira. Finalni meč igra se od 20 časova.

Takođe, tradicionalno u pauzi između utakmice za treće mesto i velikog finala, održaće se takmičenje u brzom šutiranju trojki i zakucavanju.Source link

Slicni artikli

Top