You are here
Home > Fudbal > Irci ne prezaju od Orlova: Napašćemo Srbiju, želimo da pobedimo

Irci ne prezaju od Orlova: Napašćemo Srbiju, želimo da pobedimo

Portal logo


Iako su kvalifikacije za svetsku smotru koje počinju sutra daleko od epiteta presudnih za sudbinu nacionalnih selekcija Srbije i Republike Irske, činjenica je da obe reprezentacije novi ciklus dočekuju sa vrlo visokim ciljevima i određenim rezultatskim imperativima. Dok će za Orlove naredne borbe biti prilika da se sa novim selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem vrate na željeni kolosek nakon neuspeha u borbi za Evro, Irci sa druge strane žele da se posle 20 godina plasiraju na završnicu takmičenja i tako konačno naprave iskorak.

Posao pred izabranicima Stivena Kenija nije lak s obzirom da su u konkurenciji sa Portugalom i Srbijom apsolutni autsajderi, ali se gosti u Beogradu nadaju da bi prvi put sa sktuelnim strategom mogli da ostanu neporaženi na strani.

„Velika je privilegija boriti se za Svetsko prvenstvo. Igrači su uzbuđeni jer se mnogi od njih nisu ni rodili kada je naša selekcija poslednji put bila na Mundijalu, 2002. godine. Čeka nas teška utakmica, ali želimo da damo sve od sebe i dođemo do sledeće faze. Ne obaziremo se mnogo na ceo put koji nam predstoji, već je fokus isključivo na Srbiji. Znam kako ćemo pristupiti utakmici“, rekao je Keni pred utakmicu zakazanu za sredu od 20.45 na stadionu Rajko Mitić.

Selektor Irske ostao je misteriozan kada je u pitanju startna postava, ali je napomenuo da će u dobroj meri povrede krojiti tim.

„Ne želim da odajem ništa oko tima. Morate da uzmete u ozbir sve probleme sa kojima smo se suočili. Mnogi igrači su prošli kroz potpune promene sistema, ne možete da ignorišete to. Kad je u pitanju taktika odbrana i napad su dva odvojena problema. Ako budemo u niskom bloku, ukoliko imamo mnogo igrača iza lopte, igramo direktno, za sve mora da postoji struktura. Moramo da se branimo dobro i onda idemo po šablonu napred. Poštujemo Srbiju, imaa mnogo talentovanih i kvalitetnih igrača, moraćemo odlično da se branimo. Ne smemo da zanemarimo defanzivu jer imaju igrače koji lako mogu da daju gol. Teško je stvarati šanse protiv Srbije, ali verujem da možemo to da uradimo“.

Posebnu pažnju Irci su obratili na fudbalsku filozofiju Dragana Stojkovića koji je na klupu Srbije seo neposredno pre početka predstojećih kvalifikacija.

Piksijeva prva dilema: Ko u špic?

“Rival je veoma talentovan tim, videli smo to u nekoliko poslednjih mečeva. Igrali su dobro, radujemo meču protiv Orlova, želimo da pobedimo, da budemo dobri defanzivno. Nedostaje nam iskustva, ali želimo da pružimo dobru igru i osvojimo bodove. Gledao sam meč Škotske protiv Srbije, nije toliko relevantno jer imaju novog trenera. Draganu Stojkoviću sam se divio kao igraču, Jugoslavija je imala sjajne fudbalere u tom trenutku i on je bio jedan od njih. Kao trener ima svoju filozofiju, preferira neke igrače više od drugih, pojedince koji imaju drugačije karakteristike u odnosu na prethodne, ali mislim da sve to nije presudno“.

Uprkos velikom poštovanju koje je pokazao selektor Republike Irske je naglasio da će gosti pokušati da nametnu svoj stil igre u Beogradu.

„Reprezentacije poput Srbije umeju da pronađu dobar ritam, onda ste primorani da se branite. Želimo zato da mi uspostavimo kontrolu, da držimo konce utakmice kao protiv Slovačke, da se dodajemo i napadamo. Srbija ima bolje napadače nego Slovačka, pa ćemo morati da se adaptiramo na tu situaciju, da se dobro branimo, ali ćemo pokušati i da napadnemo“, rekao je Keni.

Source link

Slicni artikli

Top