You are here
Home > Fudbal > ZORAN TOŠIĆ U PARTIZANU? „Stalno smo u kontaktu!“

ZORAN TOŠIĆ U PARTIZANU? „Stalno smo u kontaktu!“


Srpski internacionalac Zoran Tošić nedavno je ostao bez angažmana u Kini, nakon što se njegov dosadašnji tim Tajdžo Juande ugasio.

Ovaj mladi klub osnovan je bio pre samo četiri godine, za dve sezone je stigao od četvrte do druge lige, a prošle izborio je plasman u grupu za promociju u najviši rang takmičenja, ali je doživeo svih pet poraza i završio na šestom mestu. Ipak, usred finansijske krize vlasnici morali da proglase bankrot.

Igrači su sada slobodni u izboru nove sredine, a među njima i nekadašnji srpski reprezentaitvac, koji je februara 2020. godine iz Partizana otišao u najmnogoljudniju zemlju sveta.

Foto: SRDJAN SUKI / EPA;

Zoran Tošić, Takuma Asano i Strahinja Pavlović

Epizoda u Kini se nije završilo kako je očekivao, pa će popularni Bambi morati da potraži novi klub.

– Poslednje što znam je da se klub ugasio. U Kini je specifična situacija jer mnogi klubovi koji su u prethodni sezonama ime kompanije u sklopu imena kluba, morali su da menjaju ime kluba. Velika većina klubova je morala to da uradi. Gazda kluba je i vlasnik te kompanije kako se klub zvao i pretpostavljam da je to razlog što više nije imao razloga da finansira i više ulaže u fudbal. Nisam imao više kontakata i poziva, čekao sam da vidim šta će se desiti. Samo su mi javili da se klub gasi i da sam slobodan igrač, rekao je za B92 Tošić, koji je advokatima prepustio posao oko oko potraživanja dugovanja od strane Tajdžo Juandea.

Tošića sada može da angažuje neki drugi klub u Kini, gde prelazni rok traje do 26. marta, a u ovdašnjoj javnosti odmah su krenula „šuškanja“ o povratku u Partizan.

– Poznato je da sam u Partizanu bio godinama, imao dobar odnos i sa trenerom i upravom. Oni guraju odlično i nadam se da će nastaviti tim tempom. Poznato je i da imaju velika dugovanja prema meni, stalno smo u kontaktu i pokušavamo da nađemo rešenje za to pitanje. Nismo otvarali te teme vezane za moj povratak, ali videćemo šta će se dešavati na leto, rekao je, između ostalog, Tošić u intervjuu za „B92“.

Inače, 33-godišnji srpski internacionalac je u Kini zabeležio deset nastupa u svim takmičenjima i postigao tri gola.

Video: Golman Radničkog traži premiju posle remija da Čukaričkim

Source link

Slicni artikli

Top