You are here
Home > Košarka > ŠOK U NBA! Bogdan Bogdanović ekspresno napušta Atlantu?!

ŠOK U NBA! Bogdan Bogdanović ekspresno napušta Atlantu?!


Reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović bi ekspresno mogao da napusti Atlanta Hokse.

Bogdanović koji je u novembru prošle godine iz Sakramenta stigaou Atlantu – sada bi mogao da je napusti, i to mnogo pre nego što je iko mogao da zamisli, pišu američki mediji.

Iako srpski bek ima četvorogodišnji ugovor vredan 70 miliona dolara, Hoksi planiraju da ga trejduju, a dva su razloga za to.

Bogdanović je već doživeo veliki peh ove sezone pošto je povredio koleno i zbog toga pauzirao, a to mu je otežalo ulazak u prvu petorku.

Samim time, ni kao rekonvalescent nije u prvom planu trenera, a pritom – Hoksi igraju sve bolje. Na momente deluje kao da im Bogdan Bogdanović i nije neophodan: pobede se ređaju i već ih je osam u nizu, a pritom u osam odigranih utakmica posle skoro dvomesečne pauze – prosek našeg reprezentativca je devet poena po nastupu. Bio bi taj prosek još niži da nije bilo odličnog izdanja protiv mlade, povredama oslabljene ekipe Oklahome, kojoj je ubacio 23 (bez tog meča, prosek bi mu bio tačno sedam poena po meču od povratka takmičarskim nastupima).

Foto: Tanjug/AP

Bogdan Bogdanović

Zato bi, tvrde američki mediji, „Bogi“ mogao da bude trejdovan za nekog od igrača koji bi bili korisniji Nejtu Mekmilanu.

Mediji u SAD pišu kako je opcija nekoliko, a spominje se čak i povratak u Kingse, mada je ona malo verovatna.

Pored toga, Detroit Pistonsi i Boston Seltiksi su takođe moguće sredine za nastavak karijere našeg košgetera, ukoliko se uprava Atlante saglasi sa ponuđenim uslovima.

Za to je Hoksima ostalo tri dana pošto rok se rok za transfere NBA klubova završava 25. marta.

Bogdanović je, inače, odlično počeo sa nastupima u novoj sredini – u prva četiri meča, pre uvodne povrede koja ga je zadesila ali nije bila toliko strašna da ne može da igra, prosečno je davao 15,3 poena po meču.

Međutim, onda je krenuo pad kvaliteta njegovih nastupa, a i drastičan pad minutaže (npr. u decembru je ona iznosila 29 minuta, u januaru 19,4, a zatim se desila i teža povreda kolena, koja je dodatno onemogućila našeg asa da pokaže čime sve košarkaški raspolaže. Sada, kada Atalanta „melje sve pred sobom“ (a uspela je da u prethodnih osam nastupa pobedi oba učesnika prošlogodišnjeg finala) pred Bogdanovićem, čiji je ovosezonski prosek pao na oko 9,5 poena po meču, zaista su, i to neočekivano, „novi dani odluke“.

Video: Danijela Rajić peva Cecine pesme na veridbi sa NBA zvezdom

Source link

Slicni artikli

Top