You are here
Home > Fudbal > Slaviša Kokeza podneo ostavku | MozzartSport

Slaviša Kokeza podneo ostavku | MozzartSport

Portal logo


Fudbalski savez Srbije dobiće uskoro novog predsednika.

Slaviša Kokeza je posle navoda da je umešan u kriminalne afere podneo ostavku na mesto prvog čoveka nacionalnog Saveza.

U saopštenju dostavljenom agenciji Tanjug, Kokeza ističe da se povlači zbog odbrane časti i ugleda koji se skrnave.

„Želim da obavestim moje saradnike, kao i sportsku i fudbalsku javnost da se povlačim sa funkcije predsednika Fudbalskog saveza Srbije. U želji da, pre svega, reprezentaciji omogućim neophodan mir, spreman sam za novu borbu u kojoj ću sve učiniti da demantujem napade na moje ime i ličnost. Slaviša Kokeza nikad nije i neće biti sumnjivo lice ljudima sa kojima je blizu 20 godina delio iste vrednosti“, ističe Kokeza.

FSS je, dakle, ostao bez predsednika samo nekoliko dana pred start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru. Utakmica sa Republikom Irskom je 24. marta, zatim u Beograd dolazi i Portugal tri dana kasnije, a onda sledi gostovanje u Azerbejdžanu 30. marta.

„Ovim činom želim Fudbalskom savezu Srbije i našoj najboljoj reprezentaciji, pred kojom je start u kvalifikacijama za prvenstvo sveta, da obezbedim mir i stabilnost, kako bi se sa što manje problema fokusirali na predstojeće izazove od kojih su utakmice protiv Republike Irske i Portugalije možda i ključne u borbi za plasman na SP u Kataru 2022. godine. Srećan sam, zadovoljan i ponosan što će na tom putu državni tim da predvodi po mom mišljenju najveće ime u istoriji našeg fudbala Dragan Stojković. Njemu, kao i svim ljudima u sistemu Fudbalskog saveza želim mnogo uspeha u budućnosti“, poručio je Kokeza.

Imao je, sada već bivši predsednik Saveza i poruku koja se odnosi na prvog čoveka države.

„Poštujući sve ono što se u tom odnosu izgradilo, niko ne treba Aleksandra Vučića i Srbiju da brani od Slaviše Kokeze, jer Slaviša Kokeza je bio uz Aleksandra Vučića i Srbiju kada mnogi to nisu smeli ili hteli. Ponosan tada, ponosan i sada kada se brutalno iznose opasne neistine koje su naravno nanele štetu i funkciji koju više neću da obavljam. Povlačim se sa mesta predsednika Fudbalskog saveza Srbije kako bih celog sebe stavio u službu pravde i istine koji će biti moja vodilja u budućem periodu“, naveo je Kokeza u svom saopštenju.

Slaviša Kokeza je na funkciji predsednika FSS bio od maja 2016. godine. U njegovom mandatu A reprezentacija Srbije učestvovala je na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

Source link

Slicni artikli

Top