You are here
Home > Fudbal > RTS :: Pola veka među stativama

RTS :: Pola veka među stativama


Treninzi, utakmice, parade, odbrane i po koji gol, i tako već 47 godina Dušan Dukić, najstariji golman u Srbiji, čuva mrežu svog tima.

„Osećam se mlado za ove godine, fizički pripremljen, koncentrisan kao i za svaku utakmicu“, rekao je Dušan.

Na teren uvek izlazi prvi, sa istim entuzijazmom kao na početku karijere. Branio je u Slogi, Crvenoj Zvezdi, Galenici, hrvatskom Karlovcu, sarajevskom Kiseljaku.

U dugoj karijeri izdvaja jednog trenera.

„Od Šekularca sam naučio mnogo. Šeki mi je rekao – karijera će ti trajati toliko dugo, koliko ti budeš sportski živeo. Od njega sam naučio da budem treći bek u ekipi, što tek rade to poslednjih deset godina, ja sam to učio pre četrdeset“.

Do sada je odigrao više od 1.300 utakmica. Koliko je golova odbranio, a koliko primio nije brojao. Svoje iskustvo rado prenosi mladima.

„Mnogo sam naučio od njega a učim i dalje. Jedini problem je što pored njega ostadoh večita rezerva, nikako da ga sklonim sa gola“, kaže Veljko Marinković, Dušanov saigrač.

U timu igra i Dušanov sin, 24-godišnji Jovan.

„Uvek je zadovoljstvo igrati sa njim, deliti teren. Mislim da svako kad krene da igra, ima želju da igra sa sinom. Tako da je on to dočekao, mislim produžio svoju karijeru“, kaže Jovan.

U karijeri dugoj bezmalo pola veka, bilo je mnogo priznanja, pehara, medalja.

Na pitanje kada će, kako fudbaleri kažu, „okačiti kopačke o klin“, Dušan odgovara: „Ne zna se“.

Već naredne nedelje je nova utakmica i još jedan izazov, za najstarijeg golmana u Srbiji.Source link

Slicni artikli

Top