You are here
Home > Fudbal > Oskar Kardozo plete mrežu za Sportivo, Libertad se vraća na čelo tabele

Oskar Kardozo plete mrežu za Sportivo, Libertad se vraća na čelo tabele

Portal logo

Paragvajski kvartet veterana razbijen je odlaskom Nelsona Haeda Valdeza iz Sero Portenja, ali u paragvajskom šampionatu i dalje igraju tri velika imena – Oskar Kardozo, Roke Santa Kruz i Raul Bobadilja. Vratili su se u domovinu u poznim igračkim godinama, terorišu protivničke odbrane i ne nameravaju da okače kopačke o klin. Raula Bobadilja je posustao u Aperturi, od Rokea Santa Kruza rivala strahuju, a Oskar Kardozo je nemilosrdan. Ubilački instinkt nije ga napustio i trenutno je predvodnik tog trija, ali i njegovog Libertada sa kojim je pikirao prvo mesto.

Odlučili su Paragvajci da skrate Aperturu, sada šampionat broji 10 klubova, dva manje od prošlogodišnjeg šampionata zemlje omeđene Brazilom, Argentinom i Bolivijom, koja jedina uz Paragvaj na Zelenom kontinentu nema izlaz na more. U Klausuri je Olimpija ustoličena u novog vlada, nameštena joj je 45. kruna na glavu, a najveći paragvajski klubovi i gradski rivali vodiće bitke i u Aperturi za titulu. U okviru 9. kola paragvajske Aperture, Libertad dočekuje Sportivo Lukenjo (00.30).

00.30: (1.47) Libertad (4.00) Lukenjo (6.50)

Oskar Kardozo i drugovi ispucali su dva loša dana, a trijumfom na stadionu dr Nikolas Leoz protiv Sportiva mogu da se vrate na lidersku poziciju i skinu Olimpiju sa samog vrha. Da Sportivo Lukenjo ume da bude neugodan osetili su na svojoj koži igrači Olimpije. Sportivo je okrenuo najtrofejniji paragvajski klub i slavio sa 4:2 iako su Roke Santa Kruz i saigrači imali komotnih 2:0 na poluvremenu.

Da li Libertad uči na greškama konkurenata za titulu pokazaće se kada ukrsti koplja sa Sportivom. Igraju crno-beli iz Asunsiona za nijansu slabije od očekivanog u Aperturi, a razlog treba tražiti u tome što uporedno nastupaju u kvalifikacijama za Kopa Libertadores. I dobro im ide. Plasirao se Libertad u treću, završnu fazu, a za prolazak u glavno takmičenje igra sa kolumbijskim Atletiko Nasionalom.

Poneće Libertad epitet favorita, a glavna uzdanica crno-belih za duel sa Sportivo Lukenjom je Oskar Kardozo. Iako gazi 37. godinu, bivši igrač Benfike i Olimpijakosa je nemilosrdan, postavio je lestvicu toliko visoko da navijači očekuju da reši svakog protivnika. Potpisao je kapiten Oskar Kardozo četiri trijumfa Libertada u Aperturi golovima i nastupio na svih sedam utakmica.

Prošle godine u Klausuri Libertad i Sportivo Lukenjo su doigrali nerešeno (2:2), a Oskar Kardozo je golom iz penala u 94. minutu doneo bod crno-belima. Na poslednjih devet međusobnih duela Libertad je upisao četiri pobeda. Jedna od njih je ostvarena u kupu, a Libertad je kasnije u najmasovnijem takmičenju podigao trofej. Sportivo Lukenjo od 2018. godine nije osetio slast pobede protiv Libertada. Na premijeri Klausure je slavio sa 3:2 posle preokreta, a strelac oba gola za crno-bele bio je Oskar Kardozo.

PARAGVAJ 1, APERTURA – 9. KOLO

Utorak

00.30: (1.47) Libertad (4.00) Lukenjo (6.50)

***kvote su podložne promenama





Source link

Slicni artikli

Top