You are here
Home > Košarka > „OPONAŠALI MAJMUNE – KAMENO DOBA!“ Šok u KK Crvena zvezda zbog primitivizma na ABA derbiju u Podgorici

„OPONAŠALI MAJMUNE – KAMENO DOBA!“ Šok u KK Crvena zvezda zbog primitivizma na ABA derbiju u Podgorici


Ono što su radili navijači Budućnosti zgrozilo je sve u taboru beogradskih crveno-belih.

Podgoričani su protekle večeri lako izašli na kraj sa Crvenom zvezdom (83:63), ali taj susret odigran u okviru 22. kola ABA lige nisu obeležila samo dešavanja na parketu.

U razgovoru za Sport klub nemile scene iz Podgorice opisao je direktor Zvezde Filip Sunturlić.

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Filip Sunturlić

„Budućnost nas je juče pobedila, prilično zasluženo, i na tome smo i čestitali, na kraju krajeva. Jednostavno, četiri utakmice u devet dana sa putovanjima između su ostavila traga na našim igračima, što se videlo i na samom terenu. Uz izostanak Duopa Rita, koji je igrao u dobrom ritmu u prethodnom periodu, kao i rovitog Dejana Davidovca, možda jednostavno možemo da kažemo da je utakmica došla u lošem momentu za nas“, rekao je najpre Sunturlić u intervjuu za Sport klub.

Detalj sa meča Budućnost - KK Crvena zvezda

Foto: KK Budućnost VOLI / Promo

Detalj sa meča Budućnost – KK Crvena zvezda

Tome je, između ostalog, dodao i sledeće:

„Ono što van terena i rezultata ostavlja gorak ukus je da neki ljudi nisu ostavili dešavanja iz ranijih sezona i još žive u prošlosti i imaju sličan pristup i iste navike. Uz pripremne radnje pred utakmicu, gde se vidi isti poznati pečat od ranije, ovaj put, iako je na snazi policijski čas u celoj Crnoj Gori, određen broj posetilaca je imao pravo da posmatra duel sa tribina. Jedan deo tribina je tokom kompletne utakmice na prilično primitivan i nekulturan nacin vređao našeg trenera, kapitena, ostale igrače, tim menadžera, kao i predsednika koji nije bio prisutan. Vrhunac je bilo oponašanje majmuna svaki put kad bi naš igrač Volden primio loptu. Te su nosile akreditacije na sebi, a kulturološki su ostale u kamenom dobu. Dokazale su da primitivizam i dalje ima prostora i da se jednostavno kod njih demokratski proces zaustavio. U 21. veku vređati osobe afričkog porekla na taj način je razočaravajuće, iako i sama Buducnost ima igrače iste boje kože“, objasnio je funkcioner KK Crvena zvezda.

On se osvrnuo i na uvrede koje je doživeo trener gostujuće ekipe, Dejan Radonjić:

„Tokom kompletne utakmice ista ta grupacija je vređala i našeg trenera, čoveka i gospodina, koji je inače bio i njihov igrač i trener, i koji je za klub osvojio bezbroj trofeja. Čime je on to zaslužio? Čime je zaslužio da niko ne opomene te primitivce, ako treba i da ih izbaci iz dvorane, da zaštiti njihovog bivšeg člana?“, istakao je Sunturlić i, pored ostalog, rekao da će „KK Crvena zvezda uvek stati u zaštitu svog trenera, kapitena, igrača, predsednika i svih zaposlenih“.

Podsetimo, Budućnost je drugi put u sezoni savladala crveno-bele i tako izjednačila učinak s njima, 17-3, ali i najverovatnije završila posao kada je prvo mesto do kraja plej-ofa u pitanju.

Video: Gde su i šta rade košarkaši Zvezdine povratničke sezone u Evroligi

Source link

Slicni artikli

Top