You are here
Home > Borilački > KRUPAN KORAK DRŽAVE I SAVEZA, sada je na bokserima da rade! Veliki dan, BSS bogato nagradio domaće klubove

KRUPAN KORAK DRŽAVE I SAVEZA, sada je na bokserima da rade! Veliki dan, BSS bogato nagradio domaće klubove


Sezona bokserske Superlige Srbije 2020/21 nastavljena je susretom drugog kola u Kragujevcu gde je domaćin Radnički ugostio ekipu Crvene zvezde.

U srcu Šumadije početak proleća obeležio je marš aktera plamenite veštine koji se nisu štedeli u međusobnim okršajima, na kraju gosti iz Beograda ubedljivim rezultatom 18:4 stigli su do još jedne važne pobede za nastavak Superlige koja se održava pod pokroviteljstvom kompanije MTS i uz veliku pomoć države.

Zbog mera koje je Vlada Republike Srbije uvela na celoj teritoriji naše zemlje u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19, meč je u direktnom TV prenosu na TV Arena Fight održavan bez prisustva publike uz primenu svih mera zaštite.

Foto: BK Radnički Kragujevac / Ustupljene fotografije

Superliga Srbije u boksu

Zvezda je posle pobede nad Partizanom, bila još ubedljivija protiv Kragujevčana, koji su po kvalitetu i snagama boksera kojima raspolažu mogli pružiti mnogo bolju partiju i otpor. Domaćini su se uzdali u Emina Muminovića u kategoriji do 80 kilograma za juniore, kao i seniora Uroša Čingelića, ali su sudije pobede dali Beograđanima, Mijailoviću i Jovanoviću.

Može se reći da je borba večeri viđena u kategoriji do 81 kilogram u kojoj je vedeta “crvenobelih” Sandro Poletan preko puta sebe imao veoma raspoloženog i iskusnog Miloša Terzića. U fantastičnoj partiji domaćina Terzića i gosta Poletana u kojoj se videla žestoka razmena udaraca i bezpoštedna borba nijanse su presudile u korist člana BK Radnički Kragujevac koji je do pobede stigao rezultatom 2:1.

Bokserska Superliga Srbije nastavlja se mečom drugog kola između BK Partizan i BK Radnički (Beograd) koji je zakazan za 28. mart 2021. u kome “crnobeli” dočekuju Krstaše.

Bokserski savez Srbije uplatio je svim superligašima po 500.000 dinara kao podršku za učešće u Superligi i isplatu premija našim najboljim bokserima koji boksuju za klubove učesnike, kao njihovi bokseri ili kao bokseri iz manjih klubova sa dvojnom registracijom.

Superliga Srbije u boksu

Foto: BK Radnički Kragujevac / Ustupljene fotografije

Superliga Srbije u boksu

Sledi uplata na račune 21 kluba za koje su registrovani bokseri nosioci stipendija u iznosima po 50.000 dinara. Za iste klubove biće obezbeđen po paket rekvizita za trening, prema potrebama klubova.

– U narednom periodu BSS će nastaviti sa podrškom klubovima kroz besplatne seminare i obuke za mlade trenere, zajedno sa Fakultetima za sport za sticanje zvanja Operativnog trenera, kao obuke koje će u ovoj godini biti realizovane kroz devetomesečni program, sa instruktorima iz Srbije, Rusije i Kube. Nastavljamo da razvijamo bokserski sport uz podršku predsednika države Srbije, zatim Olimpijskog komiteta Srbije, a uskoro se nadamo i konačnom rešavanju spora sa Ministarstvom omladine i sporta i vraćanju našeg sporta na redovno finansiranje, istakao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Rezultati, meč 2. kola Superlige Srbije Radnički (Kragujevac) – Crvena zvezda (Beograd) 4:18 (juniori: do 60 kg Danilo Gulan – Hristofer Dimitrov 0:2, do 70 kg Emin Muminović – Nemanja Mijailović 0:2, seniori: do 54 kg Danijel Alijevski – Anes Papić 0:2, do 57 kg Boban Nikolić – Kristijan Jovanović 0:2, do 60 kg Remzo Iković – Radomir Jovanović 2:0, do 64 kg Uroš Čingelić –Nenad Jovanović 0:2, do 69 kg bez rivala i borbe pobeda Džejlana Toskića (CZ), do 75 kg Zlatko Janjić – Novak Radulović 0:2, do 81 kg Miloš Terzić – Sandro Poletan 2:0, do 91 kg Miladin Kostić – Kosta Božović 0:2, +91 kg Tadija Nikolovski – Milutin Stanković 0:2).

Video: Predsednik Svetske bokserske federacije gost Srbije

Source link

Slicni artikli

Top