You are here
Home > Borilački > Crveno-beli slavili u srcu Šumadije! Bokseri Crvene zvezde UBEDLJIVO savladali Radnički u Kragujevcu

Crveno-beli slavili u srcu Šumadije! Bokseri Crvene zvezde UBEDLJIVO savladali Radnički u Kragujevcu


Bokseri Crvene zvezde ubedljivo su savladali Radnički u Kragujevcu 18:4 u derbiju drugog kola Superlige Srbije.

Zvezda je upisala drugi trijumf u sezoni, nakon što je na startu bila bolja od večitog rivala Partizana, dok je ovo Kragujevčanima drugi poraz.

Borba večeri viđena je u kategoriji do 81 kilogram u kojoj je kapiten Zvezde i reprezentativac Sandro Poletan poražen od Miloša Terzića.

Foto: BSS / Ustupljene fotografije

BK Radnički Kragujevac, BK Crvena zvezda

Bokserska Superliga Srbije nastavlja se 28. marta kada Partizan dočekuje aktuelnog šampiona Radnički iz Beograda.

Istovremeno, Bokserski savez Srbije uplatio je svim superligašima po 500.000 dinara kao podršku za učešće u Superligi i isplatu premija najboljim bokserima koji boksuju za klubove učesnike, kao njihovi bokseri ili kao bokseri iz manjih klubova sa dvojnom registracijom.

Sledi uplata na račune 21 kluba za koje su registrovani bokseri nosioci stipendija u iznosima po 50.000 dinara.

BK Radnički Kragujevac, BK Crvena zvezda

Foto: BSS / Ustupljene fotografije

BK Radnički Kragujevac, BK Crvena zvezda

Za iste klubove biće obezbeđen po paket rekvizita za trening, prema potrebama klubova.

– U narednom periodu BSS će nastaviti sa podrškom klubovima kroz besplatne seminare i obuke za mlade trenere, zajedno sa Fakultetima za sport za sticanje zvanja Operativnog trenera, kao obuke koje će u ovoj godini biti realizovane kroz devetomesečni program, sa instruktorima iz Srbije, Rusije i Kube. Nastavljamo da razvijamo bokserski sport uz podršku predsednika države Srbije, zatim Olimpijskog komiteta Srbije, a uskoro se nadamo i konačnom rešenju spora sa Ministarstvom omladine i sporta i vraćanju našeg sporta na redovno finansiranje, istakao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Rezultati, meč 2. kola Superlige Srbije

Radnički (Kragujevac) – Crvena zvezda (Beograd) 4:18

(juniori: do 60 kg Danilo Gulan – Hristofer Dimitrov 0:2, do 70 kg Emin Muminović – Nemanja Mijailović 0:2, seniori: do 54 kg Danijel Alijevski – Anes Papić 0:2, do 57 kg Boban Nikolić – Kristijan Jovanović 0:2, do 60 kg Remzo Iković – Radomir Jovanović 2:0, do 64 kg Uroš Čingelić –Nenad Jovanović 0:2, do 69 kg bez rivala i borbe pobeda Džejlana Toskića (CZ), do 75 kg Zlatko Janjić – Novak Radulović 0:2, do 81 kg Miloš Terzić – Sandro Poletan 2:0, do 91 kg Miladin Kostić – Kosta Božović 0:2, +91 kg Tadija Nikolovski – Milutin Stanković 0:2).

Video: Greškom ubačen peškir na bokserskom meču

Source link

Slicni artikli

Top