You are here
Home > Fudbal > Bohum ponovo lider Cvajte, Fortuna bez priključka Bundes zoni (VIDEO)

Bohum ponovo lider Cvajte, Fortuna bez priključka Bundes zoni (VIDEO)

Portal logo

Gledali su fudbaleri Fortune u prvom delu sezone kako im Bohum cepa odbranu i mrežu i petrdom pobeđuje na Vonovija Rur stadionu. Tri i po meseca kasnije, tim iz Dizeldorfa je sagoreo u želji za osvetom, pa je još jednom morao da bude žrtva surove dominacije tima iz severne Rajne Vestfalije – 0:3.

Možda nije bio ubedljiv kao u novembru, ali nema mnogo razlike između trijumfa od 5:0 ili ondog sa dva gola manje. Najbitinije četi Tomasa Rajsa je da je cilj ispunjen, odnosno da je ponovo preoteto čelo tabele od Hamburger SV-a.

Žulj, Pantović, Blum i Teše za razliku od prvog dela sezone nisu bili strelci, ali su ih danas odmenili Coler, Holtman i Novotnji. Holtman je kod vodećeg gola iz 12. minuta imao ulogu asistenta za Colera, a dvadesetak minuta kasnije Žulj mu je omogućio da zatrese mrežu. Trijumf je pečatiran tri minuta pre isteka 90. kada je lošu intervenciju Kestenmajera iskoristio Novotnji koji je sproveo odbitak u mrežu. I pre toga bilo je jasno da Fortuna neće uhvatiti priključak za timovima koji najozbiljnije jure društvo najboljih.

Osam kola pre kraja Bohum sa liderske pozicije i 51 bodom gleda u Hamburger SV koji ima dva manje, odnosno Grojter Firt sa deficitom od četiri. Međutim, još ne može mirno da spava jer je u konkurenciji za Bundesligu i Kil sa pet bodova, ali i dve utakmice manje i teoretski, sa te dve pobede potpuno bi zamrsio borbu za nemačku elitu.

CVAJTA – 26. KOLO

Petak

Paderborn – Karlsrue 2:2 (0:1)

/Srbeni 53, Fihrih 69 – Hofman 2, Gej 90+2/

Subota

Braunšvajg – Darmštat 1:1 (1:1)

/Prošvic 17 – Palson 13/

Aue – Sandhauzen 2:0 (0:0)

/Kruger 54, Testret 69/

Hamburger – Hajdenhajm 2:0

/Lajbold 15, 50/

Nedelja

Grojter – Nirnberg 2:2 (1:0)

/Nilsen 8, Abijama 90+3 – Valentini 57, Šuranov 76/

Osnabrik – Sankt Pauli 1:2 (0:0)

/Hajder 79 – Burgštaler 51pen, Marsmuh 65/

Vircburger – Regenzburg 1:1 (1:0)

/Mansi 22 – Albers 75/

Ponedeljak

Fortuna Dizeldorf – Bohum 0:3 (0:2)

/Coler 12, Holtman 35, Novotnji 87/

Odloženo

Holštajn Kil – Hanover

*** kvote su podložne promenama

Source link

Slicni artikli

Top